ISS obre el primer laboratori privat per buscar tractaments contra els tèrmits


Temes relacionats

ISS Facility Services ofereix assessorament a l'Ajuntament en la resolució dels concursos públics ( 4/mai/12)

El grup ISS amb seu a Sant Cugat tanca el 2011 amb una facturació de 600 milions d'euros ( 4/abr/12)

El Monestir demana ajuda per aturar una plaga de tèrmits que afecta dos retaules (29/oct/07)


  • Comparteix:

Els tèrmits són silenciosos i difícils de controlar / Font: Termitesep.com

Els tèrmits són silenciosos i difícils de controlar / Font: Termitesep.com

ISS crea el primer laboratori privat a l'Estat espanyol per combatre els tèrmits. L'empresa, amb seu central a Sant Cugat, es proposa estudiar la biologia i funcionament d'aquests insectes, que cada any provoquen a la península danys amb valor de 600 milions d'euros en edificis amb estructura de fusta.

El nou laboratori estarà ubicat a les instal·lacions de l'Hospitalet de Llobregat, i estudiarà cinc espècies de tèrmits identificades a la península - tres d'autòctones i dues d'exòtiques -, amb l'objectiu d'innovar en les tècniques d'erradicació d'aquest insecte.

Els tractaments tradicionals utilitzen productes químics que creen una barrera en els edificis mitjançant injeccions, però això suposa que els insecticides puguin arribar a les aigües subterrànies i contaminar-les, a més de no eliminar els tèrmits definitivament. ISS treballa amb esquers de cel·lulosa que contenen un insecticida amb efectes retardats. D'aquesta manera, els tèrmits agafen l'esquer 'verinós' i el transporten al termiter, alimentant la resta de la colònia, inclosa la reina.

Al món hi ha 2.200 espècies de tèrmits identificades, i unes 70 són considerades plagues. A diferència dels corcs, no fan soroll en treballar i els seus danys no s'observen externament, així que costa detectar-ne la presència. Per això es recomana que les cases de fusta, sobretot aquelles construïdes en zones humides, passin una revisió anual. A l'estat han arribat a afectar nuclis urbans sencers a Còrdova, a Andalusia i a Azcoitia, al País Basc.

Una de les espècies que estudiarà ISS, d'origen exòtic i trobada en un vaixell a Mallorca, és una de les més destructives del planeta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.