Sindicats i direcció de Mútua Terrassa arriben a un acord que evitarà un nou ERO


Temes relacionats

Mútua Terrassa registra cinc milions de pèrdues durant l'exercici 2011 ( 7/jun/12)

Mútua de Terrassa no ampliarà el nombre de metges ni d'infermeres tot i el nou CAP (18/gen/12)

Sindicats i direcció de Mútua Terrassa signen l'acord per minimitzar l'ERO (25/nov/11)

La plantilla de Mútua Terrassa aprova rebaixar l'afectació de l'ERO (12/nov/11)

Mútua Terrassa i sindicats arriben a un principi d'acord sobre l'ERO, a l'espera del vistiplau dels treballadors ( 4/nov/11)

L'ERO de Mútua Terrassa entra en funcionament sense canvis ( 2/nov/11)


  • Comparteix:

Entrada de Mútua Terrassa / Font: Mútua Terrassa

Entrada de Mútua Terrassa / Font: Mútua Terrassa

Els sindicats i la direcció de Mútua Terrassa, empresa que gestiona els tres Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat, acorden destinar la clàusula de garantia a tapar les pèrdues de la companyia i d'aquesta manera eviten la pròrroga de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) vigent. Això suposa que la partida que la companyia reserva en concepte d'endarreriments als treballadors equilibrarà els comptes de l'empresa i no serà necessari fer més ajustos. La CGT és l'únic sindicat que s'ha mostrat contrari al pacte.

Actualment, Mútua Terrassa està immersa en un ERO que afecta 838 treballadors que han vist reduïda la seva jornada en un màxim del 14'5%. Aquest expedient finalitza a finals de setembre i la intenció de la direcció era prorrogar-lo o bé aplicar-ne un de nou ja que la companyia ha registrat unes pèrdues de més de cinc milions d'euros durant l'exercici 2011. L'acord evita allargar l'ERO destinant els quatre milions d'euros d'aquesta partida.

Amb motiu de les retallades de sou decretades al 2010, el conveni laboral de la companyia va incloure una clàusula de garantia que obligava a la companyia reservar cada any una quantitat de diners per, quan fos possible, recuperar la totalitat del sou i els treballadors rebessin també els endarreriments. Ara, sindicats i direcció han acordat utilitzar aquesta bossa corresponent a l'any pasast per eixugar part dels 5 milions d'euros de pèrdues que ha registrat la companyia durant l'exercici 2011.

El delegat de CCOO a Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, ha explicat a Cugat.cat que aquesta acord permet frenar una nova regulació i al mateix temps permet encarar la renovació del conveni col·lectiu des de zero sense cap carrega negativa

Joan Carles Delgado

Aconseguim frenar l'ERO, l'empresa no en tindrà necessitat. També ens permet continuar la negociació del conveni partint de zero.


La CGT ha participat a la taula negociadora però no ha votat l'acord ja que considera que els treballadors han cedit sense rebre cap contraprestació. El sindicat proposava lligar aquesta negociació a les converses per renovar el conveni col·lectiu. La proposta de la CGT contemplava la cessió d'aquesta clàusula de garantia a canvi que el conveni actual es mantingués durant dos anys més. La membre de CGT de Mútua Terrassa Núria Martí ha explicat a Cugat.cat que era una bona oportunitat de garantir les condicions laborals en uns moments on tots els convenis s'estan negociant a la baixa.

Núria Martí

Si els sindicats haguessin negociat amb més empenta hauríem perdut alguna cosa però hauríem aconseguit un temps de tranquilitat i menys pèrdues.


Un altre punt de desencontre entre la CGT i la reata de sindicats és que aquest acord l'hauran de ratificar els comitès d'empresa dels diverses centres de treball enlloc de fer-ho tots els treballadors a través d'un referèndum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.