Més del 90% dels ingresos de Grifols es generen als mercats internacionals


  • Comparteix:

Seu santcugatenca de Grifols / Font: Diaridesabadell.com

Seu santcugatenca de Grifols / Font: Diaridesabadell.com

La facturació de l'empresa Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha crescut un 15% durant el primer semestre de l'any. La companyia de derivats farmacèutics ha superat els 1.300 milions d'euros, enfront el 1.143 milions que es van obtenir en el mateix període del 2011. Amb tot, el 90% dels ingresoss que genera l'empresa provenen ara dels mercats internacionals, reduint el pes relatiu de l'Estat espanyol.

Els ingressos, segons informa la companyia en un comunicat, han augmentat un 107% i certifiquen la bona posició financera de l'empresa. Per Grifols, la diversificació geogràfica de les vendes minimitza possibles efectes negatius de la volatilitat de les divises, si bé en aquest semestre la comparativa s'ha vist afavorida per la cotització del dòlar i la debilitat de l'euro.

La progessiva internacionalització de Grifols i la redistribució de les vendes per procedència després de la compra de Talecris, han permés al grup generar més del 90% dels seus ingressos fora de l'Estat espanyol, en total, 1.198 milions d'euros en el primer semestre de 2012. D'aquesta manera, es constata la reducció progessiva del pes relatiu a l'estat fins el 9%, enfront el 19,5% que representava en el primer semestre del 2011.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.