El Sabadell preveu acomiadar 1.770 treballadors del Banc CAM


Temes relacionats

Ja s'ha fet efectiva la fusió entre el Banc Sabadell i la CAM ( 7/ago/12)


  • Comparteix:

Banc CAM té una oficina al carrer de Francesc Moragas

Banc CAM té una oficina al carrer de Francesc Moragas

La direcció de Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, i els representants sindicals del Banc CAM i del mateix Banc Sabadell ha celebrat aquest dimarts la primera reunió per tancar un acord d'ajust de la plantilla que suposarà l'acomiadament de 1.770 treballadors de l'actual banc alacantí. Banc CAM té una oficina a la ciutat, al carrer de Francesc Moragas, amb quatre treballadors. La direcció de l'oficina desconeix el futur del local que opera al municipi des de fa 11 anys.

Fonts sindicals han explicat que la reunió d'aquest dimarts no és la negociació d'un ERO sinó el desplegament de la disposició addicional del conveni col·lectiu que obliga la direcció de l'entitat financera a negociar un 'conveni d'estalvi'. Aquesta disposició recomana que davant d'un ajust de plantilla per causes econòmiques, la direcció intenti arribar a un acord amb els representants dels treballadors per trobar mesures no traumàtiques.

Fins dijous està previst obrir aquesta negociació. Fonts sindicals de CCOO al Banc Sabadell han manifestat que a la reunió d'aquest dimecres presentaran una proposta que suposi la possibilitat d'incloure a la negociació a treballadors del Banc Sabadell, que actualment estan fora de l'ajust perquè la plantilla que ha de ser objecte de la retallada és la del Banc CAM.

La direcció de Banc Sabadell ha presentat una primera proposta de baixes incentivades a través de prejubilacions a partir de 61 anys amb un topall que no s'ha especificat en la primera reunió.

Aquestes mateixes fonts sindicals han demanat que en la negociació s'incorporin també els representants dels prop de 800 treballadors que formen part de la plantilla de les empreses participades pel Banc CAM. La plantilla total del grup del Banc CAM suma uns 6.700 treballadors, inclosos els 800 treballadors de les empreses participades.

Sant Cugat acull, des de 2011, una oficina del Banc CAM, al carrer de Francesc Moragas, amb quatre treballadors. La direcció de l'oficina a explicat a Cugat.cat que desconeix si el local tancarà o continuarà obert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.