Ruta de protesta dels treballadors d'HP per fer sentir el seu clam reivindicatiu


Temes relacionats

Els treballadors d'HP Consultoria i Outsourcing rebutgen el preacord ( 9/jul/12)

La reunió entre HP i sindicats pels acomiadaments acaba sense acord (22/jun/12)


  • Comparteix:

Hewlett-Packard (HP) té seu a Sant Cugat

Hewlett-Packard (HP) té seu a Sant Cugat

La delegació sindical de la CGT de Hewlett-Packard (HP) Consultoria i Outsourcing, amb seu a Sant Cugat, visitarà els principals clients de l'empresa per manifestar-se contra la política d'acomiadaments que ha dut i pretén dur a terme la multinacional. La protesta es farà aquest dimarts per denunciar la política de reducció d'HP a àmbit global que, des de fa dos anys, ja ha acomiadat 180 persones. L'acte reivindicatiu es farà també a Madrid.

La intenció dels delegats de les seccions sindicals de la CGT d'HP Consultoria i Outsourcing és continuar amb les protestes d'abans d'estiu i protagonitzar, aquest dimarts, concentracions davant les seus de la Caixa, Banc Sabadell, Gas Natural i la Generalitat -a Barcelona i els municipis del voltant- per denunciar 'les pràctiques d'acomiadaments per beneficis' amb la lectura de manifestos i recollint signatures, com ha explicat el president del Comitè d'Empresa d'HP Consultoria de Sant Cugat, Jordi Saladie.

Jordi Saladie

Les concentracions es fan per explicar el què està passant i el què pot passar.


Les concentracions també es faran simultàniament a Madrid, on els sindicalistes s'aturaran al ministeri espanyol de Foment, la seu de Ferrovial i de Bankia, entre d'altres.

Segons exposa el sindicat, l'acció s'emmarca en el conflicte que des de fa dos anys els sindicats CGT i CSI mantenen amb HP davant la política d'acomiadaments que ha imposat i que ja ha eliminat 180 llocs de feina del total de filials afectades a l'Estat espanyol. A més, els delegats sindicals d'HP també lamenten l'anunci que la multinacional iniciarà una 'dràstica política de retallades' a Europa, que acabaria amb 8.000 treballadors acomiadats. D'aquesta xifra total, encara no es coneix quina afectació tindrà a les plantes de l'Estat espanyol i, en concret, a la de Sant Cugat.

CGT ha exposat que no acceptarà cap acord que inclogui acomiadaments i sí acords de voluntarietat. Segons afirma el sindicat es vol prendre com a exemple l'acord que fa unes setmanes ha signat la multinacional a França, 'on tota sortida és voluntària o en forma de prejubilacions'. Saladie ha subratllat, a més, que de cara a octubre es preveu una jornada de vaga a la companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.