Banc Sabadell aprova el test d'estrès i no necessita capital addicional


  • Comparteix:

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu

Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, i Caixabank són les dues entitats bancàries catalanes que no necessiten capital extern, segons ha determinat l'auditoria que ha dut a terme Oliver Wyman. En aquest test, Banc Sabadell té un excés de capital de 3.321 milions d'euros i, en casos de màxima adversitat, de 915 milions. Això significa que l'entitat no caldrà que incrementi el seu capital en cap dels escenaris plantejats per la consultora.

Amb aquests resultats, el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, espera que es recuperi la confiança en els mercats i de la societat en el sector financer espanyol.

Tot i això, la banca espanyola té un dèficit de capital de 59.300 milions d'euros, 53.745 quan es tenen en compte els processos de fusió en marxa i els efectes fiscals, segons l'auditoria d'Olyver Wyman feta pública aquest divendres pel Banc d'Espanya.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.