Les taxes municipals pujaran l'IPC a les ordenances de l'any vinent


Temes relacionats

Nova bonificació en l'obertura d'establiments per crear ocupació local ( 2/oct/12)


  • Comparteix:

L'augment de les taxes municipals serà de l'IPC

L'augment de les taxes municipals serà de l'IPC

L'equip de govern recull al projecte d'ordenances fiscals la reducció del tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per ajustar-lo a l'augment de l'IPC (3'5%) de cara als comptes de l'any vinent. La resta de taxes municipals s'ajustarà també a l'increment de l'IPC, fet que, segons el govern local, suposa 'una congelació de la pressió fiscal'. L'àrea d'Economia preveu uns pressupostos per a l'any vinent amb un descens del 5% d'ingressos respecte els comptes actuals, el que suposaria entre quatre i cinc milions menys d'euros.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, subratlla que la proposta d'ordenances fiscals està marcada per la contenció fiscal sense arraconar els objectius de protecció de la família i del medi ambient, de foment de les entitats sense ànim de lucre i de suport a col·lectius vulnerables. Tot això, diu, sense augmentar la pressió fiscal a la ciutadania ja que s'ajusta a les previsions de l'increment de l'IPC.

IBI
El projecte d'ordenances fiscals recull nous ajuts per a les famílies nombroses amb més de cinc fills. Per a la bonificació del 90%, es passa de 12.000 euros d'ingressos anuals a 18.000 i, per a la del 70%, caldrà estar en el tram d'ingressos d'entre 18.000 i 24.000 euros.

Per a aquestes famílies nombroses, s'incrementa el topall del valor cadastral per tenir bonificacions. Per a la bonificació del 50%, el valor cadastral es passa de 300.000 euros a un màxim de 500.000 i, per a la del 25%, el tram passarà de ser entre els 300.000 i els 400.000 euros a un nou tram: entre 500.000 i 600.000 euros.

L'IBI també tindrà una bonificació del 10% per a parcel·les urbanes de producció de fruites, verdures i cereals.

El govern local descarta, per ara, una revisió cadastral, ja que, segons Brugarolas, no està clar que comportés un benefici econòmic per a la població.

Altres novetats destacades al projecte de les ordenances fiscals

L'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, conegut popularment com a plusvàlua, inclou un canvi: en casos de desnonament, les entitats financeres assumiran la càrrega tributària sempre que s'hagin acollit a un codi de bones pràctiques. Brugarolas remarca que cal un àmbit legislatiu estatal per obligar tots els bancs a assumir aquesta suma econòmica.

Carles Brugarolas

Esperem que hi hagi una mesura legislativa perquè siguin els bancs els que hagin d'assumir la plusvàlua.


A més, les entitats que desenvolupin una activitat no comercial i que no produeixi rendes estaran exemptes de pagar la taxa d'ocupació de via pública. Hi haurà una bonificació de fins al 100% de la taxa de serveis especials de vigilància de la Policia Local per a entitats d'interès general i sense ànim de lucre.

Els cotxes completament elèctrics tindran exempció a les zones verdes i blaves. La bonificació de la taxa de matriculació d'aquests vehicles serà il·limitada.

En paral·lel, la taxa de clavegueram incorpora una bonificació del 100% per a les persones que cobren el PIRMI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.