Abadía rebutja com a solució el rescat espanyol i la independència catalana

Economia

Publicat el 8/oct/12 per Anna González

L'escriptor i exprofessor de l'escola de negocis IESE, Leopoldo Abadía, sosté que la crisi econòmica té responsables polítics i econòmics. Tot i així, Abadía ha llançat un missatge d'optimisme i ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat que l'Estat espanyol 'va pel bon camí'. Una ruta de sortida amb visió europea que per al guru s'ha d'allunyar del rescat espanyol i en el cas de Catalunya, de la independència.

Per Abadía la solució a la crisi econòmica passa per obrir-se a Europa, augmentar els ingressos i reduir les despeses. Una senzilla fórmula que en la seva aplicació descarta la conveniència del rescat a l'Estat espanyol. L'escriptor i exprofessor ha recordat que un rescat suposa un préstec i per tant, uns interessos que faran ampliar el dèficit públic.

Leopoldo Abadía

El rescat és un préstec. Pujaran els interessos i el dèficit. Espero que no arribi el rescat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De fet, Abadía ha assegurat que l'Estat espanyol està seguint aquest camí i que cal ser optimista. Un optimisme que no resideix en pensar que 'no està passant res', sinó en veure les vies de sortida a una situació, de la qual ha dit, té 'responsables polítics i econòmics'. En aquest sentit, Abadía ha explicat que no és que l'Estat espanyol sigui més pobre, sinó que s'ha gastat com a rics.

En el cas de Catalunya, l'escriptor ha descartat la seva independència com solució a la situació econòmica. Per això, ha reclamat que l'Estat espanyol i Catalunya aclareixin les 'xifres' per concretar si existeix espoli, una qüestió que per Abadía, s'ha de separar de la part 'emocional' de pertinença.

Leopoldo Abadía

Només consisteix en fer comptes. Uns diuen que Espanya roba i altres que és mentida. La qüestió dels comptes és molt fàcil.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Abadía ha impartit aquest dilluns la conferència 'La hora de los sensatos' a la incubadora @Sant Cugat Business Park davant més d'un centenar de persones. En aquesta ocasió, l'exprofessor ha apuntat les vies de solució a la crisi econòmica, després de donar-se a conèixer al gran públic per explicar de manera entenedora les causes de la conjuntura actual.