Les ciutats de l'ÀMBIT B-30 volen competir amb la indústria europea


Temes relacionats

El CIT vol ser una nova centralitat econòmica de Catalunya (19/set/12)

Els 23 municipis de la B-30, a un pas de constituir-se com a associació (28/jul/12)


  • Comparteix:

Conesa, durant la reunió amb els alcaldes dels municipis integrants / Font: Premsa Ajuntament Sant Cugat

Conesa, durant la reunió amb els alcaldes dels municipis integrants / Font: Premsa Ajuntament Sant Cugat

Sant Cugat i els altres 22 municipis de l'eix de la B-30 han constituït aquest dimecres l'associació ÀMBIT B-30 per situar el Vallès com a competidor de la indústria europea i impulsar projectes a àmbit territorial que transformin un teixit productiu amb alt valor d'innovació. L'agrupació concretarà projectes en quatre mesos, entre ells, optar als ajuts del pla Europa 2020. L'alcaldessa i vicepresidenta del nou ens, Mercè Conesa, ha aprofitat la trobada per destacar el paper que pot jugar el Catalonia Innovation Triangle (CIT) dins l'ÀMBIT B-30, que aplega prop de 30.170 empreses.

Dit i fet. Tal com es va anunciar al passat juliol, les localitats que formen part de l'eix de la B-30 s'han constituït com associació i, sota el nom d'ÀMBIT B-30, han aprovat els estatuts d'aquest ens supramunicipal. La premisa és situar el teixit productiu del Vallès al mapa europeu i aprofitar les sinergies per reforçar un parc industrial de més de 30.100 empreses.

ÀMBIT B-30 presentarà en quatre mesos projectes com la petició de les subvencions del Pla Europa 2020 que s'obren en dos anys per impulsar l'economia productiva del continent. L'entitat farà una feina transversal en àmbits com infraestructures, formació i cerca de col·laboracions amb universitats, centres d'investigacions i entitats empresarials. I és aquí on l'alcaldessa i una de les vicepresidentes del nou ens, Mercè Conesa, ha posat en valor la contribució del CIT en la promoció empresarial de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola.

Mercè Conesa

Podem posar sobre la taula la nostra experiència amb el CIT, a l'hora de promocionar el treball de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.


Un altre dels objectiu d'ÀMBIT B-30 és promoure una activitat industrial amb alt índex d'innovació i internacionalització que aconsegueixi reactivar l'ocupació. A banda de Sant Cugat, al col·lectiu són presents les cocapitals, Terrassa i Sabadell, Cerdanyola, Castellbisbal, Rubí, entre d'altres.

En xifres, la unió d'aquests 23 municipis es tradueix en 195 polígons industrials amb 6.500 hectàrees industrials on hi treballen 387.478 treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.