L'actitud davant dels negocis centra la 4a Jornada d'Emprenedoria

Economia

Publicat el 25/oct/12 per Marc Sala

El futur serà emprenedor o no serà, segons l'empresari i aventurer Albert Bosch. Així de contundent s'ha expressat Bosch durant la conferència inaugural de la 4a Jornada d'Emprenedoria que s'ha celebrat aquest dijous a la ciutat. El conferenciant creu que l'actitud que porta una persona a posar en marxa un projecte empresarial és necessària també en l'àmbit social i el personal per fer front a la incertesa dels temps que vivim. Unes 800 persones han assistit al Teatre-Auditori on també han pogut conèixer altres projectes empresarials com Privalia i Air BNB, entre d'altres.

Albert Bosch és un empresari i emprenedor que també és conegut per la seva faceta d'aventurer. Entre d'altres accions ha aconseguit fer el cim de l'Everest i ha arribat al Pol Sud després d'un viatge de 67 dies, la majoria d'ells completament sol. Precisament, aquesta expedició a l'Antàrtida ha estat el fil conductor de la conferència que ha ofert aquest dijous en la que ha establert diversos paral·lelismes entre el seu viatge i el fet emprenedor.

Capacitat de lideratge, gestió dels riscos, la definició d'objectius i l'actitud adequada per no defallir són algunes de les coincidències que Bosch assenyala entre el món de l'esport extrem i la posada en marxa de projectes empresarials. El conferenciant, però, creu que aquestes qualitats que ha de reunir un emprenedor també cal traslladar-les a l'àmbit personal i a la societat.

Albert Bosch

El futur serà emprenedor o no serà. Sempre ha estat arrisacat deixar-se portar. La complexitat de la societat fa necessària una actitud de lideratge i emprenedora.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha participat en la jornada i ha assenyalat el paper que ha de jugar l'administració en la promoció de creació de companyies. Conesa aposta perquè els estaments públics es dediquin a la creació d'un ambient propici per a l'emprenedoria. En aquest sentit, ha assenyalat que a la ciutat ja es treballa en aquesta direcció i ha destacat l'èxit dels vivers empresarials que, segons ha explicat, els darrers tres anys han donat lloc al naixement de prop de 300 projectes dels quals un 80% han reeixit en empresa.

Mercè Conesa

En tres anys hem generat 300 empreses amb un índex de supervivència del 80%. Però anem més enllà lligant l'emprenedoria amb el futur dels joves.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La 4a Jornada d'Emprenedoria està organitzada per l'Ajuntament, EsadeCreapolis i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. El president de l'ens cameral, Marià Galí, ha recordat que la Cambra es dedica a l'impuls de projectes empresarials des de fa 25 anys i ha aplaudit que en els darrers temps les administracions s'hagin sumat a aquest objectiu.

Marià Galí

Tenim una llarga tradició en l'àmbit de l'emprenedoria i ho hem fet sense gaire suport. Darrerament, s'hi han sumat les administracions públiques i són benvingudes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La sessió matinal de la jornada ha finalitzat amb una taula rodona que ha comptat amb la presència de responsables de les companyies Privalia, Air BNB, SNTalent i Microsoft Innovation Productivity Center, que han exposat la seva experiència en la posada en funcionament dels seus projectes.