Els empresaris locals subratllen la promoció econòmica del pacte CiU-ERC


Temes relacionats

Els empresaris locals subratllen la promoció econòmica del pacte CiU-ERC (20/des/12)

L'associació Sant Cugat Empresarial, en contra de la pujada d'impostos de Zapatero ( 9/oct/09)


  • Comparteix:

Mas i Junqueras han fixat nous impostos, entre ells, el de dipòsits bancaris / Font: ACN

Mas i Junqueras han fixat nous impostos, entre ells, el de dipòsits bancaris / Font: ACN

El president de Sant Cugat Empresarial (SCE), Frederic Boix, es felicita de les mesures d'estimulació empresarial i de suport a la internacionalització que han acordat CiU i ERC en el pacte de governabilitat a la Generalitat. Boix ha remarcat, però, que si aquest full de ruta es desvia Catalunya 'serà un país mort'. El president del 'lobby' també adverteix que si els impostos fixats, com el de successions i dipòsits bancaris, no s'apliquen bé poden suposar una càrrega per al conjunt de l'empresariat.

El pacte de govern signat entre CiU i ERC marca un caràcter temporal als impostos que tenen finalitat recaptatòria, i sempre lligats a la reducció del dèficit. El document inclou la recuperació de l'impost de successions -que recaptarà el mateix però de manera diferent- i l'establiment d'un sobre dipòsits bancaris, que rebaixa el mínim exempt i fixa un recàrrec per als grans patrimonis.

L'acord Mas-Junqueras també preveu mesures per estimular la creació d'empreses des dels centres de recerca tecnològics i les universitats, cosa que Boix ha subratllat i ha recordat que és una política que ja es duu a terme a Sant Cugat. Boix també s'ha mostrat satisfet per les accions previstes de suport a la internacionalització i de promoció econòmica ja que, sense elles, Catalunya 'serà un país mort'.

Frederic Boix

Si s'abandonen les aportacions a l'estímul de la recerca, la innovació i la internacionalització tenim un país mort. La innovació és la nostra marca de referència.


Amb relació als impostos, Boix ha demanat concreció en els números a l'espera que es xifrin quins patrimonis es gravaran i de quina forma. El president dels empresaris locals considera que aquests nous impostos només seran positius si serveixen per estimular el consum i contribueixen a la fluidesa del crèdit.

D'altra banda, PIMEC, amb representació a la ciutat, considera que l'impost sobre dipòsits bancaris és una mesura que 'té poc recorregut' i n'ha posat en dubte la seva utilitat econòmica. El president de l'associació de les petites i mitjanes empreses del país, Josep González, assegura que el nou tribut és una mesura de caire polític.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.