Els treballadors de Paymacotas faran vaga aquest dijous


  • Comparteix:

Paymacotas té seu a Sant Cugat

Paymacotas té seu a Sant Cugat

Els treballadors de l'empresa Paymacotas, amb delegació a Sant Cugat, han posposat la jornada de vaga prevista per aquest dimarts fins a dijous. D'aquesta manera, els sindicats i la plantilla poden celebrar aquest dimarts una assemblea per acordar la proposta que traslladaran a la direcció de l'empresa. Paymacotas es troba en procés concursal i amb un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta la totalitat de la plantilla i que està en negociació.

Fonts sindicals de l'empresa ubicada a Sant Cugat han confirmat a Cugat.cat que continuen obertes les converses, però que els treballadors creuen insuficient la proposta de la direcció d'indemnitzar els treballadors amb 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats.

La proposta dels treballadors s'encamina a que l'expedient només afecti les persones que l'empresa té previst acomiadar i no la totalitat de la plantilla, com succeeix ara. A més, veuen insuficients les compensacions que preveu la companyia. El delegat sindical de CCOO, José Baena, ha explicat que també han instat la direcció a tancar el procés quan més aviat millor.

José Baena

No podem licitar obres noves en estar en procés concursal, per això volem acabar el procés ràpid. Hem demanat que l'ERO no s'apliqui a tota la plantilla.


Els treballadors reconeixen que un dels arguments de l'empresa per impulsar aquest expedient és la caiguda de demanda d'obra civil a l'Estat espanyol i que les perspectives no són bones. Però també apunten una possible mala gestió de la companyia com un dels motius per aquesta situació. En aquest sentit, Baena recorda que durant el 2012 Paymacotas ja ha aplicat un ERO i que ara se'n presenti un altre pot respondre a una mala gestió.

José Baena

Al febrer ja es va aprovar un ERO i aquesta maniobra no l'acabem d'entendre. Tenim la impressió que s'ha fet una gestió deficient.


Per sortir del concurs de creditors, la companyia ha presentat un pla de viabilitat que comporta la sortida del grup Bureau Veritas, on ara s'inclou Paymacotas, i l'entrada d'un accionista majoritari que seria la companyia madrilenya Getinsa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.