El preu de l'habitatge nou és a Barcelona 1.000 euros més car que a Sant Cugat


  • Comparteix:

En el cas de Sant Cugat el preu és de 2.719 euros per metre quadrat.

En el cas de Sant Cugat el preu és de 2.719 euros per metre quadrat.

L'habitatge de nova construcció a la ciutat de Barcelona és, de mitjana, prop de mil euros per metre quadrat més car que a Sant Cugat. Així ho posa de manifest un estudi de la Societat de Taxació que també indica que la capital catalana és la ciutat més cara de tot l'Estat Espanyol. El preu mitjà de l''habitatge nou lliure al conjunt de l'Estat ha registrat durant el 2003, una una pujada del 15,8% .

El preu mitjà de la vivenda nova a les capitals de província ha registrat una pujada d'un 15,8% durant el 2003, la més gran dels últims cartorze anys, i ha arribat als 1.931 euros per metre quadrat, cosa que fa que un pis de tipus mitjà passi a costar 193.100 euros, segons l'informe de la Societat de Taxació. En el cas de Sant Cugat el preu és de 2.040 euros per metre quadrat. Tot i que el preu és inferior al de la ciutat de Barcelona, en canvi, és més elevat que ciutats de l'entorn com Cerdanyola (1.531 euros), a Sabadell (1.656) o 1.642 de Terrassa.

El president de l'empresa de taxacions immobiliàries, José de Pablo Méndez, ha atribuït aquest 'important' encariment de la vivenda al fet que encara hi ha molta demanda, impulsada per l'estabilitat econòmica, els baixos tipus d'interès i el creixement de la compra de residències turístiques per part d'estrangers.

José de Pablo Méndez

La Societat de Taxació considera que l'augment dels preus dels pisos ja ha començat a desaccelerar-se, tot i que al 2004 l'encariment "podrà fregar de nou els dos dígits.


Tot i aquest encariment, la Societat de Taxació considera que l'augment del preu dels pisos ha començat ja a desaccelerar-se.
Cal afegir que l'habitatge nou a sant Cugat ha crescut menys que a gairebé tots els municipis de l'entorn. Així, l'any 2002, els habitatges nous van ser a Sant Cugat un 9,8% més cars que l'any anterior. En canvi, el creixement dels preus a Cerdanyola va ser del 23,4%, a Terrassa del 17,6, i 13,5% a Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.