L'oli santcugatenc Nian arriba arreu del món


  • Comparteix:

Els germans Toni i Jordi Ventura, emprenedors del projecte Nian a l'entrevista de Cugat.cat

Els germans Toni i Jordi Ventura, emprenedors del projecte Nian a l'entrevista de Cugat.cat

Després d'un any de comercialització i creixement, l'oli Nian, projecte dels santcugatencs Toni, Jordi i Joan Ventura, ja s'exporta arreu del món. Nian és un oli d'oliva verge que es produeix a Mont-roig del Camp i que ara ja arriba a països com Alemanya. Està previst que en els propers mesos faci el salt al continent africà, a Sud-amèrica i, més endavant, a l'Àsia.

El projecte Nian ja porta un any en funcionament i, recentment, ha assolit la internacionalització. Toni Ventura, un dels impulsors de la iniciativa, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) que l'èxit de Nian resideix en la combinació d'una necessitat estètica amb un producte artesanal.

Toni Ventura

Hem sabut plasmar les necessitats d'un nou tipus de restaurant i mercat.


El projecte Nian va néixer a finals de 2005 quan Joan Ventura es va establir a Mont-roig del Camp, al Baix Camp, zona de cultiu d'oliveres de la varietat arbequina, que produeix un dels millors olis verges extra. Els germans es van interessar pel món de l'oli i van acabar creant Nian, un producte original per la seva qualitat i imatge. Toni Ventura explica que la creació de la marca no ha estat fàcil, ja que han tingut moltes traves per establir-se.

Toni Ventura

Vam veure que hi havia uns impediments molt grans i pensem que no hi ha dret.


A la nostra ciutat, l'oli Nian es pot comprar al Celler de Coll Favà, a la Teca Sàbat, a La Burgueseria, al Rebost de Valldoreix i al restaurant Sugoi. A més, també es pot aconseguir a diversos comerços de Barcelona i Vic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.