Sant Cugat i Barcelona impulsaran l'economia a través de l''Smart City'


  • Comparteix:

Sant Cugat i Barcelona sumen forces per generar llocs de treball, potenciar la innovació i retenir el talent mitjançant l'exportació del model 'Smart City'. Les dues ciutats han signat aquest dimecres un conveni de dos anys que, a més, formalitza l'aplicació del concepte del 'City Protocol' i crea sinergies en l'intercanvi de projectes. Dimarts de la setmana vinent es produirà el llançament català del 'City Protocol', una xarxa internacional formada per Sant Cugat, Barcelona i una trentena de municipis més que mesuraran el grau d'eficiència i qualitat de les ciutats intel·ligents d'arreu del món.

La nostra ciutat s'ha aliat amb Barcelona per impulsar l'economia a través de les ciutats intel·ligents. Amb aquest conveni, que s'ha signat al Saló Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona, es vol establir sinergies entre els municipis. Així, es compartiran solucions i recursos mitjançant la cooperació entre l''Smart Urban Lab', situat al districte 22@ de Barcelona i la Smart Street de Sant Cugat.

Aquesta cooperació es concretarà en aspectes com l'ecotecnologia, les solucions urbanes, l''openGovernement' i l'open data, entre d'altres. Així mateix, el conveni contempla l'interès dels dos municipis de fomentar de manera conjunta el posicionament de Sant Cugat i Barcelona en l'àmbit internacional a través de les xarxes que en formen part: Eurocities, Living Labs Global i la Xarxa Living Labs Smart Cities.

En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat que aquest compromís servirà per generar llocs de treball, generar innovació, així com retenir el talent. Conesa ha afegit que, amb aquest conveni, es vol aprendre de l'experiència de Barcelona, una ciutat que també aporta posicionament a àmbit internacional.

Mercè Conesa

Com deia l'alcalde Trias, volem generar llocs de treball, generar innovació, retenir el talent i ser model per a l'estructuració d'altres ciutats i països.


De la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha informat que el projecte d'enllumenat intel·ligent que ja s'aplica a la nostra ciutat s'està provant a l'avinguda de Josep Tarradellas de la capital. Trias ha afegit que amb aquesta col·laboració es vol potenciar l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), incrementant el grau de col·laboració i complicitat.

Xavier Trias

No consisteix que Barcelona vagi sola, volem anar acompanyats, volem aprendre. El que no té sentit és reproduir les experiències de cada ciutat. Podem aprofitar les experiències d'altres.


Aquest acord té una validesa per a dos anys que es pot prorrogar i que servirà per engegar projectes de manera conjunta entre ambdós municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.