El SOC i el SOM, claus per generar ocupació als territoris segons la Generalitat

Ramon Bonastre durant l'entrevista als estudis de Cugat.cat

Economia

Publicat el 7/feb/13 per Mar Castro

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, el santcugatenc Ramon Bonastre, aposta per replantejar el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) perquè pivoti més sobre l'àmbit municipal. El departament d'Empresa i Ocupació creu important transformar aquesta eina per generar feina des del territori més proper al ciutadà.

En una entrevista a Cugat.cat, Ramon Bonastre ha explicat que des de la Generalitat estan treballant perquè la generació de feina als territoris estigui íntimament lligada i relacionada amb els Serveis d'Ocupació Municipals (SOM) de cada localitat. Segons el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, els ajuntaments són les administracions més properes al ciutadà i els principals captadors d'inversions.

Ramon Bonastre

El plantejament que tenim és una transformació del SOC, pivotant sobre l'àmbit municipal. La generació d'ocupació ha de passar sí o sí pel municipi. Hem de donar-los protagonisme.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Bonastre ha explicat que el principal objectiu de la seva àrea és 'lluitar' per aconseguir que el 'monstre' de l'atur es redueixi i perquè durant aquest procés les relacions laborals entre les empreses i els treballadors siguin el 'menys conflictives possibles'.

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals ha assegurat que ja comencen a veure's alguns indicadors en què els nivells de destrucció d'ocupació estan experimentant un procés de desacceleració important.

Bonastre creu que és imprescindible sortir a l'exterior per buscar nous inversors per al nostre país i ha assenyat el Japó, la Xina, Rússia i el nord de l'Àfrica com els punts claus amb els quals actualment treballen des de la Generalitat.