Roca: 'La internacionalització empresarial s'ha d'acompanyar jurídicament'


Temes relacionats

La internacionalització empresarial, a debat avui amb Miquel Roca (13/feb/13)


  • Comparteix:

Adaptar-se a la variabilitat normativa del país de destí és una de les claus per dur a terme el projecte d'internacionalització d'una companyia. Aquesta és una de les idees que ha plantejat l'exdiputat de CiU i advocat, Miquel Roca, durant una xerrada celebrada aquest dimecres a la ciutat. Roca ha desgranat davant d'una cinquantena d'empresaris els passos a tenir en compte perquè les empreses tinguin presència a l'exterior dins d'un marc de seguretat jurídica.

El ponent, soci president del despatx d'advocats Roca Junyent, ha fet un repàs dels diferents aspectes legals que poden afectar a la internacionalització de les empreses ja sigui des del punt de vista de l'exportació com de les companyies que tenen la intenció d'instal·lar-se més enllà de les seves fronteres.

Miquel Roca, un dels redactors de la Constitució espanyola, ha jerarquitzat les prioritats que han de contemplar les empreses en aquest procés. Primer de tot ha situat les facilitats i mecanismes que ofereix el país de destí per repatriar capitals i dividents. En segon lloc, una companyia ha d'avaluar protecció de marca i coneixement que ofereix el nou escenari i, finalment, cal tenir en compte la divisa a utilitzar i la cobertura específica que requerirà. En definitiva, Roca assenyala que cal un estudi per conèixer què es pot trobar una companyia a l'hora d'entrar en un nou mercat.

Miquel Roca

Per ser eficaç cal adaptar-se a l'espai. Cal fer un test perquè l'empresa estudiï els incovenients i avantatges de sortir a l'exterior.


La xerrada forma part d'un curs, organitzat per la Cambra de Terrassa i en col·laboració amb el gabinet Roca Junyent, que vol aprofundir en els aspectes jurídics i legals per al desenvolupament dels processos d'internacionalització empresarial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.