El consistori redueix la despesa telefònica en 200.000 euros el 2012

L'estalvi inclou l'ajuntament i les dependències municipals

Economia

Publicat el 26/feb/13 per Mikel Vilalta

El consistori ha estalviat 211.000 euros en factura telefònica durant el 2012, el que suposa una reducció del 49%. L'estalvi s'ha produït a partir de l'ús de la xarxa corporativa de banda ampla de fibra òptica, que connecta totes les dependències municipals i permet l'intercanvi de trucades i dades a cost zero. L'obtenció de millores econòmiques en les ofertes dels operadors també és un factor que explica la baixada del cost de les factures.

La reducció de la despesa afecta tant la telefonia fixa com la mòbil. En el cas de la primera, l’estalvi ha estat del 50,2%, mentre que en el cas de la segona ha estat d’un 47,7%. En total, l’estalvi suma 211.030 euros, que es divideixen en més de 150.000 en telefonia fixa i gairebé 55.000 en mòbil.

Amb relació a les condicions d’adjudicació, s’han millorat aspectes com la facturació de les trucades per minut i l’establiment d’una tarifa plana per a les dades. D'altra banda, també s’han modernitzat les centraletes de telefonia dels edificis i s’ha contractat un gestor d’ample de banda, cosa que permet que tots els treballadors tinguin accés a Internet. Actualment, el contracte de telefonia fix és amb Ono mentre que els mòbils estan contractats amb Vodafone.