Sant Cugat busca respostes per als seus espais en desús


Temes relacionats

Més de 100 propostes per dinamitzar l'entorn urbà econòmic i social de la ciutat (19/feb/13)

Sant Cugat planteja la dinamització dels espais urbans als participants al LLGA (20/des/12)


  • Comparteix:

El certamen ofereix oportunitats laborals per a les empreses participants / Font: Llga.org

El certamen ofereix oportunitats laborals per a les empreses participants / Font: Llga.org

Les empreses 3Space, LocalData, MySports, Pdimonte i UrbanKIT es disputaran un projecte per dinamitzar els locals buits de la ciutat. Aquestes cinc empreses han quedat finalistes del certamen LLGA Cities Pilot the Future, concurs en què participen 22 ciutats d'arreu del món, inclosa Sant Cugat, per buscar respostes als seus reptes socials, demogràfics i econòmics. La votació final tindrà lloc del 14 al 16 de maig a San Francisco, on es presenteran els projectes guanyadors de cada municipi.

Es tracta de la 4a edició dels LLGA Cities Pilot the Future, una iniciativa impulsada des de Citimart.com, en un partenariat conjunt amb Oracle, el Programa Global Compact Cities de les Nacions Unides i The Climate Group. En total hi participen 22 ciutat de tot el món, entre les quals destaquen París, Londres, Barcelona i Rio de Janeiro, a banda de Sant Cugat.

En aquest concurs, cada localitat que hi participa planteja un repte i les empreses participants han de proposar solucions. En el cas de Sant Cugat, l'Ajuntament va apostar per cercar solucions innovadores per als espais urbans buits, de manera que generin un impacte positiu en l'economia de la ciutat. Cada municipi ha triat com a finalistes cinc o sis projectes.

En l'experiència santcugatenca, 3Space proposa que els locals buits es converteixin en seus de projectes emprenedors capaços de treure'n profit i generar riquesa per a la ciutat. La plataforma digital LocalData planteja apoderar les ONG i institucions per recopilar i gestionar les dades en qüestió en una única plataforma. MySports vol instaurar un sistema de reserva d'espais esportius a distància, que també inclouria informació, disponibilitats d'última hora i preus de lloguer.

Pdimonte es proposa com a repte trobar nous usos als terrenys i solars del municipi, siguin públics o privats, de manera temporal. I UrbanKIT pretén desenvolupar una eina de treball que connecti els recursos de l'administració local amb els ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.