El president del Sabadell adverteix que el crèdit no es normalitzarà fins al 2015


  • Comparteix:

El president de Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, ha afirmat que el crèdit a l'Estat espanyol no es normalitzarà 'fins ben entrat el 2015'. Josep Oliu ha afirmat això en una sessió a Esade, en què també ha reconegut que un tipus del 29% en què es penalitzen els descoberts dels crèdits per part de la banca espanyola 'no té sentit' i suposa una penalització 'excessiva'.

Oliu ha explicat que el despalanquejament del sector privat, residents i empreses és un dels ajustos que ha de fer l'economia espanyola per sortir de la crisi. Fins que el nivell d'endeutament no arribi a ser considerat raonable per als inversors internacionals, el crèdit no podrà fluir perquè no arribarà el diner de fora que permetrà recuperar de nou la circulació del crèdit.

Per al president, es va per el bon camí perquè el volum de crèdit de particulars i empreses es va reduint i s'ha passat del 230% del PIB espanyol al 210% del PIB a finals del 2012. Per a finals d'aquest 2013, la cartera de crèdits serà del 200%. Tot i això, Oliu ha dit que les empreses que tinguin capacitat d'internacionalització i tinguin projectes en sectors estratègics i de futur no han de tenir problemes per trobar finançament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.