L'alcalde admet que encara no està decidit el percentatge final de les contribucions


  • Comparteix:

Es notificarà en els propers dies quin és el percentatge final i es retornaran els diners en cas que sigui inferior al ja pagat.

Es notificarà en els propers dies quin és el percentatge final i es retornaran els diners en cas que sigui inferior al ja pagat.

L'Ajuntament decidirà en els propers dies el percentatge definitiu de les contribucions especials, que oscil·larà entre el 76 i el 80%. L'alcalde ha advertit que l'administració només podrà fer front a un pagament superior al 15% si, a canvi, s'allarga el període d'execució de les obres d'urbanització, previst inicialment en quatre anys. El percentatge a pagar serà notificat en els propers dies a tots els afectats a través d'una carta.

Lluís Recoder ha lamentat que alguns veïns afectats per les obres d'urbanització de Mira-Sol i La Floresta hagin presentat recursos contenciosos administratius contra les liquidacions provisionals que ha començat a cobrar el consistori. No obstant, l'alcalde s'ha felicitat que la majoria dels veïns aprovin el Pla d'Urbanització Integral dels Districtes, tot i que entén que altres ciutadans no hi estiguin d'acord.

En aquest sentit, el consistori està estudiant si el percentatge definitiu de les contribucions especials serà d'un 80 o un 76%. En cas que, finalment, es rebaixi la quota que han d'assumir els veïns, Recoder ha explicat que les obres d'urbanització duraran més de 4 anys, tal i com estava previst en un principi:

Lluís Recoder

Si hem d'allargar l'obra els veïns hauran de pagar més


De la seva banda, el segon tinent d'alcalde, Eduard Pomar, ha assegurat que els veïns que estan pagant ja la liquidació provisional de les contribucions -calculada amb un percentatge del 85% a càrrec dels propietaris- no han de patir perquè la liquidació definitiva es farà segons el percentatge final acordat:

Eduard Pomar

La liquidació definitiva vindrà ja amb el percentatge correcte i es tornaran els diners que s'hagin pogut cobrar de més.


La urbanització de Mira-Sol i La Floresta té un cost total de 48 milions d'euros, segons el Pla d'Urbanització Integral. Una quantitat que requereix d'un necessari consens entre l'administració i els veïns perquè el projecte es pugui tirar endavant. Recoder és conscient que és difícil acontentar tothom, però també que hi ha veïns que no s'han informat prou bé fins ara:

Lluís Recoder

Potser no ens hem explicat prou bé o algú ha desinformat algunes persones


En el moment que el consistori estableixi el percentatge definitiu de les contribucions especials, s'enviarà una carta a tots els veïns afectats en què s'informarà de quina serà la nova situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.