Treballadors d'HP es mobilitzaran després de l'acomiadament de 30 persones a l'abril


Temes relacionats

Ruta de protesta dels treballadors d'HP per fer sentir el seu clam reivindicatiu (18/set/12)

El comitè d'empresa d'HP denuncia dos acomiadaments a la divisió de Consultoria ( 2/mar/12)


  • Comparteix:

Manifestació anterior del grup HP

Manifestació anterior del grup HP

La multinacional Hewlett Packard (HP), amb seu a Sant Cugat, ha executat 60 acomiadaments durant l'abril a tot l'Estat espanyol. La meitat d'aquests treballadors eren de la planta santcugatenca. Amb aquests números, HP suma en dos anys i mig 240 persones acomiadades. La delegació sindical de la CGT de Hewlett-Packard (HP) Consultoria i Outsourcing ha aprovat en assemblea dues mobilitzacions, incloent una manifestació al municipi entre la plaça de Lluís Millet i la plaça de la Vila el 14 de maig.

'L'abril ha estat molt dur', segons el president del comitè d'empresa del centre de Sant Cugat, Jordi Saladie. HP ha dut a terme una seixantena d'acomiadaments durant el mes passat a tot l'Estat espanyol. És per això que la delegació sindical de la CGT de Hewlett-Packard (HP) Consultoria i Outsourcing es manifestarà el dijous de la setmana vinent amb un bus itinerant que 'visitarà' diversos clients, com ara Banc Sabadell, la Caixa i el RACC per fer aturades i reivindicacions, i fer visible la seva queixa. La mobilització finalitzarà al Parlament on presentaran un document per demanar la compareixença del director general, Enric Solbes, i expliqui la situació actual de la companyia.

Saladie ha expressat que la intenció d'aquestes accions és aturar els acomiadaments i trobar altres maneres per reduir la plantilla, com ara reduccions de jornada, acomiadaments voluntaris i excedències.

Jordi Saladie

Estem disposats a negociar sempre que hi hagi uns mínims. Aquests mínims passen per aturar els acomiadaments durant la negociació i que la base de la negociació siguin acomiadaments voluntaris.


La manifestació més important per a la plantilla tindrà lloc el 14 de maig quan està prevista una vaga de quatre hores. En aquesta jornada es mobilitzaran pels carrers de Sant Cugat fins a l'ajuntament on es trobaran amb representants del consistori i faran saber la seva posició davant els acomiadaments continuats.

Aquestes accions, organitzades pel sindicat CGT, tenen el suport de les formacions polítiques ICV, la CUP i ERC tant a Barcelona com a Sant Cugat. Després d'aquestes manifestacions, el sindicat valorarà si continua amb altres reivindicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.