L'Ajuntament convoca un concurs de cooperatives per crear ocupació


  • Comparteix:

Moment de la presentació / Font: Localpres

Moment de la presentació / Font: Localpres

L'Ajuntament convocarà un innovador concurs de creació de cooperatives amb l'objectiu de fomentar l'activitat econòmica i lluitar contra l'atur. El certamen seleccionarà entre les candidatures presentades quatre projectes, que subvencionarà amb 2.000 euros per a la creació de la cooperativa i 18.000 més en funció dels objectius marcats. El desenvolupament del projecte es farà amb l'assessorament d'experts, entre ells de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que compta amb el programa Municipi Cooperatiu, al qual s'ha adherit el consistori.

Per participar al concurs, que s'ha anunciat aquest dilluns, cal presentar el projecte cooperatiu a partir del 31 de maig i fins al 6 de setembre. Els projectes han de estar presentants per un equip a partir de tres persones, que, a més, ha de comptar amb dues terceres parts de residents al municipi, així com la mateixa proporció de persones en atur.

Entre totes les candidatures presentades se seleccionaran quatre projectes, que rebran 2.000 euros per engegar l'activitat, assessorament d'experts i un espai de treball a un centre de negocis. Una vegada iniciat el projecte, aquest se subvencionarà amb 18.000 euros més condicionats als resultats.

La proposta empresarial ha de tenir la seu a la ciutat i mantenir-la de forma indefinida, i les contractacions de personal es faran a través del Servei d'Ocupació Municipal (SOM). L'objectiu de la iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, és fomentar l'emprenedoria, l'activitat empresarial al municipi i crear ocupació a través de la posada en marxa de noves empreses amb base cooperativa.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que es tracta de lluitar contra l'atur, una situació que al municipi afecta 4.306 persones, un 9'8% de la població. És per això que el concurs incideix, ha dit Conesa, en la generació d'oportunitats a través de les cooperatives.

Mercè Conesa

No ens podem mantenir exclusivament dotant amb ajuts a les famílies, hem de generar oportunitats. Hi ha col·lectius que poden tenir la seva oportunitat amb les cooperatives.


De fet, Sant Cugat és el segon municipi, després de Granollers, que s'adhereix al programa Municipi Cooperatiu de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. El seu president, Guillem Perdrix, ha destacat el motor econòmic que suposen aquestes companyies que se sostenen en la vessant social.

Guilem Perdrix

S'ha de confiar en el cooperativisme com a motor de creixement, generació d'ocupació estable i activitat econòmica, però amb una base social.


Els projectes es poden presentar a les oficines d'atenció ciutadana i a l'Oficina d'Atenció a l'Empresa, i també via correu electrònic. La selecció de projectes es farà al setembre per arrencar la seva activitat a l'octubre . A més, el consistori té previst organitzar sessions informatives entre maig i juliol per donar a conèixer la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.