El Trade Center promou les relacions econòmiques entre Catalunya i Mèxic


  • Comparteix:

Ang, Nobili i Brugarolas han estat tres dels protagonistes de la jornada

Ang, Nobili i Brugarolas han estat tres dels protagonistes de la jornada

Explicar la realitat mexicana i promoure els contactes comercials i d'inversió al país nord-americà per part de les empreses catalanes ha estat l'objectiu de la jornada 'Mèxic-Catalunya: oportunitats comercials i d'inversió' que ha tingut lloc aquest dijous al Sant Cugat Trade Center (SCTC). La trobada ha posat sobre la taula la fortalesa de l'economia mexicana, que compta amb un creixement sostingut des de fa més d'una dècada. També s'ha analitzat l'oportunitat que suposa pels empresaris catalans invertir en un mercat de més de 100 milions de persones i que, gràcies als diferents acords comercials, permet també l'accés al mercat dels Estats Units.

La cònsol de Mèxic a Barcelona, Norma Ang Sànchez, ha destacat l'obertura del mercat mexicà, que és la segona economia d'Amèrica Llatina, i la seva posició geoestratègica clau. Aquestes virtuts venen acompanyades d'una població majoritàriament jove i que necessitarà productes i serveis els propers anys. A més, Ang ha subratllat els acords de lliure comerç que manté Mèxic amb una quarantena de països com els Estats Units i que els permet ser una porta oberta a aquest gran mercat.

Norma Ang

Mèxico és un gran mercat i també pot ser una porta per entrar als EUA.


La directora general de Nobili Servicios Integrales, Valerie Nobili, ha destacat la importància de comptar amb algun tipus de suport local a l'hora d'invertir a Mèxic i que orienti les empreses en els primers passos a fer. En aquest sentit, Nobili ha subratllat que trobades com aquesta permeten donar una visió real del mercat mexicà i afavorir que les empreses que decideixen invertir en el país ho facin de manera més acurada.

Valerie Nobili

Cal tenir una idea exacte del país per prendre decisions amb sentit.


El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Carles Brugarolas, ha explicitat el suport de l'Ajuntament a esdeveniments com aquest que pretenen activar les relacions econòmiques i empresarials.

Carles Brugarolas

Compartir i cooperar és el que hem de fer en aquests temps de crisi. Aquestes iniciatives aporten molt valor a la comunitat empresarial.


La trobada també ha servit per recordar la històrica relació entre Mèxic i Catalunya. Una relació que va rebre un enorme impuls amb l'acollida per part del país nord-americà de milers de republicans catalans exilats després de la Guerra Civil. Segons Nobili i Ang, aquesta allau de catalans que es van establir i van treballar pel seu nou país va enfortir la societat civil mexicana i ha contribuït a una tradicional visió positiva de Catalunya i dels catalans.

La trobada ha inclòs les ponències de l'empresa de logística Tuscor Lloyds i de Sant Cugat Empresarial (SCE).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.