Manufactura avançada, l'aposta de la ja constituïda associació Àmbit B30


  • Comparteix:

La manufactura avançada és l'eix que treballarà l'associació Àmbit B30, que s'ha constituït aquest dimarts. En un acte a l'Auditori Maxwell del Laboratori de Llum de Sincrotró Alba de Cerdanyola, s'ha aprovat la comissió directiva i els estatuts de la plataforma amb el compromís que administració, empreses, universitat i sindicats treballin plegats per fer que el territori esdevingui un indret estratègic. L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, serà el primer president de l'associació, que actualment ja compta amb 53 organitzacions.

Representants dels ajuntamentsaixí com del món empresarial, educatiu i sindicals del territori s'han reunit aquest matí a Cerdanyola per posar en marxa de manera oficial aquesta plataforma. A la trobada s'han aprovat per unanimitat els estatuts, la comissió directiva i l'organigrama de l'ens.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha estat nomenat, també per unanimitat, president de la nova entitat que neix amb la voluntat de crear el clima necessari perquè tots els integrants treballin amb la vista posada a convertir el territori en un dels pols d'activitat econòmica més importants d'Europa. A la seva intervenció, Monràs ha posat especial atenció en defensar la necessitat de ser ambiciosos.

Josep Monràs

No és un projecte de fonteres. És un projecte per col·laborar, sumar i compartir. Tenim la convicció que és un projecte que es vol obrir al món.


Manufactura avançada és la marca que vol promoure Àmbit B30 amb la intenció de posar en marxa una reindustrialització del territori amb la mirada posada en la tecnologia punta i la innovació. En aquesta línia, s'ha expressat el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, que ha reivindicat el paper de la indústria en la recuperació econòmica.

Pere Torres

És un pas endavant. Plantegem una reindustrialització intel·ligent, vinculada a la innovació i la internacionalització i que creï llocs de treball de tots els perfils.


Sant Cugat és un dels 23 municipis que formen part de l'entitat. La ciutat vol posar en valor l'experiència de cooperació entre ajuntaments i teixit econòmic i social que suposa el Catalonia Innovation Triangle (CIT) format per la nostra ciutat, Rubí i Cerdanyola, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

L'experiència del CIT serà molt útil per a la resta d'ajuntaments de la B30. Les estratègies de treball conjunt que és la millor manera de reeixir.


Mercè Conesa ostenta una de les vicepresidències de l'Àmbit B30.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.