El congrés 3-E Houses porta el debat sobre eficiència energètica a la ciutat


  • Comparteix:

Puigneró ha explicat el model local d'Smart City / Font: Localpres

Puigneró ha explicat el model local d'Smart City / Font: Localpres

El congrés internacional 3-EHouses, dedicat a l'eficiència energètica, ha arrencat aquest dimecres amb la presentació de diversos projectes en aquest àmbit. La trobada, que s'allargarà fins aquest dijous, ha arrencat amb l'anàlisi dels projectes de ciutat intel·ligent de Sant Cugat i Bristol així com la feina que es fa des de l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

El tinent d'alcalde de tecnologia, Jordi Puigneró, ha presentat la tasca duta a terme dins el projecte de ciutat intel·ligent local. Puigneró ha posat especial atenció a les possibilitats que ofereix la tecnologia en participació ciutadana i en estalvi. En declaracions a Cugat.cat ha posat en valor trobades com aquesta, ja que suposen un intercanvi d'experiències important.

Jordi Puigneró

Veurem altres experiències europees. Es tracta de poder desenvolupar el que ja funciona en altres indrets i evitar repetir errors.


El responsable de projectes d'estalvi i eficiència energètica de l'ICAEN, Lluís Morer, ha exposat les línies generals de l'actuació d'aquest organisme. Morer ha explicat els objectius del Pla d'Energia i Canvi Climàtic de Catalunya, aprovat el 2012, que giren al voltant de la promoció de l'eficiència energètica per estalviar recursos i, d'altra banda, promoure un sector econòmic nou per generar ocupació. El membre de l'ICAEN ha destacat els bons resultats que s'estan obtenint de proves pilot com la de Sant Cugat.

Lluís Morer

S'està capgirant tot. Abans era necessari fer un pressupost per fer una prova pilot. Ara són les proves que generen els recursos.


Experts en aquest àmbit del sector públic i privat d'arreu d'Europa participaran en aquesta iniciativa que s'allargarà fins dijous i que té lloc a EsadeCreapolis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.