Les ordenances fiscals de Valldoreix s'apugen un 3'4%, igual a l'increment de l'IPC


  • Comparteix:

Les ordenances s'han aprovat en el ple de l'EMD del mes de gener.

Les ordenances s'han aprovat en el ple de l'EMD del mes de gener.

Les ordenances fiscals a Valldoreix s'incrementaran aquest any un 3'4%, igual a l'augment de l'IPC, a excepció de la quota de tarda de la piscina que s'abaixa 2 euros. L'aprovació de les ordenances ha estat marcada per l'abstenció de l'oposició que, en el cas del PP, ha acusat el govern de practicar una política 'poc clara'.

Les ordenances fiscals que pagaran els valldoreixencs en el proper exercici s'apujaran un 3'4%, segons l'IPC previst. Les úniques novetats es concentren en alguns preus de la piscina municipal, després de les al.legacions presentades per l'empresa gestora de l'equipament adduïnt una vulneració dels preus del contracte de concessió.

Eventing Sports s'oposava a la proposta del govern de reduïr els preus de l'abonament mensual per a adult i la quota de tarda en 5 i 6 euros, respectivament. El govern ha pres en consideració la primera al.legació, mantenint els 35 euros de l'abonament mensual; mentre que l'entrada de tarda s'ha abaixat 2 euros i no 6 com es proposava.

Aquestes variacions de preus han motivat l'abstenció del PP. El seu vocal, José María Canals, ha dit que els canvis no tenen sentit ja que el govern, diu, havia afirmat que els preus estaven pactats amb la concessionària:

José María Canals

No podem posicionar-nos si veiem irregularitats d'aquesta mena


Per la seva banda, la vocal d'Esports, Mercedes Rojo, ha desmentit que l'EMD hagués pactat i consensuat els preus de la piscina:

Mercedes Rojo

Havíem proposat abaixar el preu base, però al final hem vist que no feia falta


La Candidatura de Progrés també ha eliminat el preu del lloguer de la pista poliesportiva, ja que, diu, aquest recinte no entrava dins l'explotació de la concessió feta a Eventing Esports.

Tampoc s'ha admès l'al.legació de CiU de modificar els preus de les sancions per a la tal.la d'arbres no autoritzada. El govern ha justificat la seva negativa dient que els preus són els mateixos que s'apliquen a Sant Cugat. Escoltem el portaveu de CiU, Marc Monells:

Marc Monells

En quan a l'arbrat, Valldoreix té unes característiques molts diferents a Sant Cugat


No obstant, l'EMD s'ha compromés a realitzar, de cara a l'any vinent, un estudi per establir els criteris a seguir en matèria de sancions en funció del tipus d'arbre.

D'altra banda, CiU ha dit que les ordenances fiscals per al 2004 que s'han aprovat demostren que el govern de Valldoreix no té criteri a l'hora de fixar taxes i preus. La federació, a l'igual que el Partit Popular, s'ha abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.