La direcció d'HP vol rebaixar sous, ampliar jornades i reduir vacances als treballadors


Temes relacionats

CiU rebutja la moció per aturar els acomiadaments a HP (21/mai/13)

Treballadors d'HP refermen la voluntat de diàleg davant nous acomiadaments (14/mai/13)


  • Comparteix:

Els treballadors de Hewlett-Packard en una concentració

Els treballadors de Hewlett-Packard en una concentració

La direcció de l'empresa Hewlett-Packard (HP) ha posat sobre la taula, en el marc de les negociacions amb sindicats, rebaixes de sous, ampliació de la jornada laboral, menys dies de vacances i una reorganització de la distribució de les guàrdies i la disponibilitat dels empleats. Això ha explicat el comitè d'empresa a Cugat.cat després de la reunió a Madrid que la companyia ha mantingut aquest dijous amb els comitès d'empresa d'arreu de l'Estat espanyol. Les noves mesures s'aplicaran el 6 de juny si no hi ha un acord previ amb els treballadors d'HP.

Els responsables d'HP al·ludeixen a la situació econòmica i de l'empresa per tirar endavant el que es coneix com l'article 41, que engloba una rebaixa dels sous, l'ampliació de la jornada laboral, menys dies de vacances i la modificació dels horaris i la disponibilitat dels treballadors. La companyia també amplia a 1.800 les hores anuals laborables i no aplicarà l'augment de l'Índex de Preus del Consum (IPC) als salaris dels empleats, segons el comitè d'empresa. El seu president a Sant Cugat, Jordi Saladie, ha especificat les mesures que la companyia pretén aprovar.

Jordi Saladie

Ens han explicat com està el mercat i ens han dit que volen aplicar l'article 41, que rebaixaria els sous, reorganitza les guàrdies i limita les vacances.


La direcció d'HP tirarà endavant l'article 41 si el 6 de juny no s'ha arribat a un acord previ amb els treballadors. Els representants sindicals i els empleats es reuniran a principis de la setmana vinent per decidir quines accions emprenen davant les mesures que vol aprovar l'empresa.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.