Els empleats de la neteja viària pacten amb Valoriza i finalitzen la vaga


Temes relacionats

Conesa: 'Serem bel·ligerants perquè Valoriza compleixi amb els empleats' (22/mai/13)

Valoriza estableix serveis mínims per a aquest dimarts i dimecres (18/mai/13)

Valoriza i els empleats de la neteja viària, d'acord en els serveis mínims de la vaga (17/mai/13)

La vaga de neteja viària comença avui sense afectar la recollida d'escombraries (15/mai/13)

Els treballadors decidiran avui si compleixen els serveis mínims de vaga (15/mai/13)

Normalitat en el primer dia de vaga indefinida del servei de neteja viària (15/mai/13)

Els empleats de la neteja viària faran vaga indefinida a partir del 15 de maig ( 8/mai/13)


  • Comparteix:

Els treballadors han estat vuit dies de vaga

Els treballadors han estat vuit dies de vaga

Els treballadors de la neteja viària han arribat a un principi d'acord amb l'empresa concessionària Valoriza. Els empleats tindran augments salarials per als propers tres anys, però renuncien a cobrar el que se'ls devia de les pagues del 2012. D'aquesta manera, els empleats han posat punt final als vuit dies de vaga indefinida amb un 70% dels treballadors que estan d'acord amb les condicions proposades, segons UGT. No obstant això, el sindicat assegura que el pacte no satisfà les expectatives previstes.

El representant sindical d'UGT, Eusebio Arellano, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que les quantitats que Valoriza devia del 2012 als treballadors 's'han perdut' i que de les pagues de beneficis per als propers anys només es cobraran la meitat. Amb tot, Arellano ha manifestat que s'han aconseguit increments salarials per als anys 2014 (del 0,5%), 2015 (de l'1%) i 2016 (que serà del 25% de l'IPC més un 1,8%), tot i que per al 2013 els sous es mantindran congelats.

Eusebio Arellano

Tots aquests anys es comptarà mitja paga. 2013 és congelació salarial, 2014, 0,5%; 2015, 1%, i 2016 el 25% de l'IPC i la pujada del 1,8%. Aquests són els acords als quals s'ha arribat.


Amb tot, Arellano ha especificat que aquest acord s'ha pres amb 'la debilitat dels treballadors' sobre la taula després de vuit dies de vaga i que no satisfà del tot les expectatives dels empleats.

Eusebio Arellano

No podem dir que estem satisfets. A mitges. Jo crec que la que més afavorida ha sortit és l'empresa, però això ja és una interpretació nostra.


Els treballadors de la neteja viària es reuniran aquest dimarts amb la direcció de Valoriza per signar l'acord, que compta amb l'aprovació del 70% de la plantilla. A més, la companyia ha retirat les sancions als empleats per les protestes convocades i els pagarà els sous corresponents als dies de vaga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.