Anthony Giddens, creador de la Tercera Via, tercer ponent del Santcugatribuna


  • Comparteix:

Giddens és l'inspirador de les polítiques de Tony Blair.

Giddens és l'inspirador de les polítiques de Tony Blair.

El creador de l'anomenada Tercera Via i premi Princep d'Astúries 2002, Anthony Giddens, serà el tercer ponent del fòrum empresarial Santcugatribuna el proper 30 d'abril. Tot i que després del laborista Shlomo Ben Ami, és el tercer convidat, no es descarta que entre aquests dos ponents es pugui convocar una nova trobada si Pasqual Maragall, finalment, s'avé a acceptar la invitació de venir a Sant Cugat.

Tot i que en la presentació del segon Santcugatribuna no es va voler fer pública la llista de convidats o possibles ponents d'aquest fòrum empresarial, Ràdio Sant Cugat ha pogut saber que el 30 d'abril un dels creadors i pensadors de la Tercera Via, Anthony Giddens, serà al Teatre-Auditori.

Per tant, després de Jordi Pujol i Shlomo Ben Ami, que farà la ponència d'11 de febrer, Giddens seria el tercer convidat. De tota manera continua sobre la taula del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, la targeta d'invitació per assistir a aquest fòrum empresarial. No hi ha resposta tot i el compromís dels organitzadors de portar el president català.

En la presentació de Ben-Ami, l'alcalde admetia que els tràmits estan fet i esperen resposta:

Lluís Recoder

Se'ns va dir que vindria, noslatres hem fet tràmits però de moment no ha estat possible. Esperem que vingui el president de la Generalitat.


Pel que fa el convidat, en la Tercera via, Anthony Giddens podria ser el Pare i Tony Blair el seu Profeta.

Giddens, figura cabdal de les Ciències Socials contemporànies i actual director de la London School of Economics, va assessorar la campanya a la Presidència de Clinton als EUA, i arran d’això va ser fitxat per Blair amb l’objectiu de configurar les bases ideològiques del Nou Laborisme. La tercera via té així l’origen en la reflexió de la socialdemocràcia per tal de modernitzar el seu missatge i fer-lo atractiu a sectors socials més amplis de l’electorat. La clau de volta de la Tercera Via és que la globalització (igual que el mercat) passa de veure’s com un perill a veure’s com una realitat.

Recordem que Santcugatribuna és un fòrum-tertúlia que pretén cohesionar el teixit empresarial de la ciutat a partir de trobades amb personatges de renom de l'àmbit econòmic, però també polític, a nivell internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.