BCN Dynamics ven impressores en tres dimensions


  • Comparteix:

Detall d'una de les impressores / Font: Bcndynamics.com

Detall d'una de les impressores / Font: Bcndynamics.com

L'empresa santcugatenca BCN Dynamics ha posat en marxa la primera botiga física d'impressores en tres dimensions, és a dir, màquines que reprodueixen objectes voluminosos. L'establiment, que va obrir les seves portes el març, ofereix un model creat per la mateixa empresa a partir d'un prototip de programari lliure basat en el model anomenat Reprap. Els preus de les màquines disponibles a BCN Dynamics oscil·len entre els 700 i els 1.400 euros.

Les impressores en tres dimensions són màquines de control numèric capaces de reproduir un objecte, és a dir, imprimir-lo en plàstic o materials semblants. Poden crear qualsevol tipus d'objectes sempre que tinguin una base que permeti crear diferents capes de material que donaran lloc a l'objecte final.

L'empresa l'han posada en marxa dos germans que en principi oferien els seus components a través de la xarxa, però que finalment han decidit obrir establiment a la ciutat. El soci Víctor Sapena ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que, per ara, els compradors són sobretot professionals de l'àmbit de l'enginyeria, l'arquitectura i fins i tot artistes. Sapena, però, creu que de cara el futur el seu ús s'estendrà a l'àmbit domèstic ja que poden aportar solucions quotidianes.

Víctor Sapena

No és només per a professionals. Jo a casa he imprès objectes que d'altra manera m'haurien costat molts diners. Té moltes aplicacions quotidianes.


BCN Dynamics està ubicada al local número 5 de les galeries comercials del carrer de Santa Maria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.