Els treballadors d'HP decideixen aquest divendres si continuen la vaga

Els empleats d'HP, aquest dilluns passat

Economia

Publicat el 6/jun/13 per A Claramunt / S González

Els treballadors de Hewlett-Packard (HP) Consultoria i Outsourcing, en vaga indefinida des de dilluns, decideixen aquest divendres si continuen la protesta després de no haver arribat a un acord amb l'empresa. La proposta de la companyia comporta l'aplicació des d'aquest dijous de rebaixes de sous i ampliació de la jornada laboral, unes mesures que els empleats podrien portar a la via judicial.

Després de quatre dies de vaga indefinida no hi ha hagut entesa entre els treballadors i la direcció d'HP, que aquest dijous ha tirat endavant l'article 41. Una clŕusula que preveu reduccions de sous, ampliació de la jornada laboral, menys dies de vacances i una reorganització de la distribució de les guŕrdies i la disponibilitat dels empleats.

En una entrevista a Cugat.cat, el president del comitč d'empresa d'HP Consultoria, Jordi Saladie, ha explicat que els empleats decideixen aquest divendres si mantenen la vaga davant la manca d'acord amb la companyia. Saladie no descarta que els treballadors intentin frenar l'aplicació de l'article 41 per la via judicial.

Jordi Saladie

Si es decideix vaga indefinida continuarem amb la mobilització, si no, acatarem el que diguin els treballadors. Paral·lelament, estudiarem si anem per la via judicial per tirar enrere l'article 41.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Dilluns passat 200 treballadors van protagonitzar una manifestació davant la seu d'HP, organitzada per CGT, UGT i CCOO. Unes mobilitzacions que han continuat al llarg d'aquesta setmana i que, segons els treballadors, ha tingut un seguiment del 95%.

En dos anys i mig, HP ha acomiadat 240 persones a les seus de l'Estat espanyol, segons els sindicats.