Els sindicats de Delphi i Sharp participen en el Primer Congrés de la Federació de Treballadors


  • Comparteix:

La trobada ha aplegat diferents sindicats a Ripollet.

La trobada ha aplegat diferents sindicats a Ripollet.

Els sindicats de les empreses santcugatenques Delphi i Sharp han participat en el Primer Congrés de la Federació de Treballadors de Catalunya que ha acordat establir una estructura interna que els permeti, conjuntament, afrontar els reptes de futur. Des de la federació s'aposta per la formació dels treballadors i també perquè es potenciïn les petites i mitjanes empreses catalanes.

La Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya va néixer l'any 1994 i està integrat per diferents sindicats, entre ells COP Vallès, amb representació a les empreses santcugatenques Delphi i Sharp, entre d'altres.
Ara, la Federació ha celebrat el seu primer congrés amb l'objectiu de consolidar un organigrama i també uns objectius comuns que els permeti afrontar els reptes de futur dels sindicats.

Entre d'altres coses, des d'aquest col·lectiu s'aposta per incidir en la formació dels treballadors i representants sindicals, i per lluitar per acabar amb la sinistralitat laboral. Ho ha dit Elisi Medina, coordinador de la Federació.

Elisi Medina

Treballarem per millorar la formació dels representants sindicals per aforntar les noves situacions dins les empreses, i també per acabar amb els accidents laborals.


Des d'aquest col·lectiu han aprofitat per solidaritzar-se amb els treballadors de les diferents multinacionals que han decidit tancar les plantes que tenen a Catalunya. Segons Medina, cal lluitar contra les polítiques neoliberals de les multinacionals i apostar per les empreses catalanes.

Elisi Medina

Cal potenciar les petites i mitjanes empreses catalanes, aquesta ha de ser l'aposta de la Generalitat.


Durant el congrés s'ha volgut donar suport també a Carod-Rovira i al govern català perquè resisteixin, segons han dit "els atacs més antidemocràtics que estan rebent des del PP i des d'un PSOE intolerant", i s'ha animat al tripartit a treballar per implantar noves polítiques socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.