90 santcugatencs s'han interessat per l'emprenedoria social i el cooperativisme

Moment d'una de les trobades

Economia

Publicat el 26/jun/13 per Marc Sala

Trobar feina o reorientar la vida professional han estat alguns motius que han portat una norantena de persones a assistir a les sessions sobre emprenedoria social i cooperativa organitzades per l'Ajuntament. Aquest dimecres han tingut lloc les darreres dues trobades que han donat a conèixer el concurs impulsat des del consistori per promoure empreses d'aquesta mena.

La proposta s'emmarca en el foment del cooperativisme engegat des de l'Ajuntament que inclou el concurs d'emprenedoria social i cooperativa 2013. La presentació del certamen ha estat un dels eixos seguits en aquestes quatre sessions com també ho ha estat la sensibilització i la difusió del cooperativisme com a model empresarial.

La responsable del Servei d'Ocupació Municipal (SOM), Glòria Garcia, ha explicat a Cugat.cat que gran part de la gent que ha assistit en aquesta proposta es troba en situació d'atur i veu en el cooperativisme una possible sortida a la seva situació.

Glòria Garcia

Hi ha persones que treballen l'àmbit educatiu i social. Però una gran part dels assistents estan en situació d'atur, sobretot vénen del sector de la construcció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A banda de trobar feina, reorientar la carrera professional ha estat un altre dels motius par assistir a la iniciativa. Aquest és el cas de Caterina Petit que considera que la situació econòmica actual requereix noves formes d'organització empresarial i el cooperativisme pot ser la solució.

Caterina Petit

Estic aquí buscant un canvi professional i noves maneres de funcionar. Sóc emprenedora i crec que a través del cooperativime es pot construir un projecte sostenible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les xerrades són una iniciativa de l'Ajuntament que ha comptat amb l'assessorament de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.