Jordi Angusto: 'No sortirem de la crisi sense renegociar el deute amb la UE'


  • Comparteix:

Jordi Angusto durant l'entrevista al 'Sant Cugat a Fons'

Jordi Angusto durant l'entrevista al 'Sant Cugat a Fons'

La sortida de la crisi serà 'extraordinàriament difícil' si no es renegocia el deute que l'Estat espanyol està pagant a la Unió Europea (UE), segons l'economista santcugatenc Jordi Angusto. El també autor del llibre 'I ara què? Entre la crisi i la fallida: propostes alternatives' ho ha manifestat en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons', on també ha defensat que Europa també és corresponsable de la crisi i que 'Alemanya és l'antimodel a seguir'.

Angusto, especialista en innovació, culpa els economistes de la crisi actual i els equipara als metges del segle XVIII, que exercien pràctiques 'poc fonamentades i amb resultats nefastos'.

Jordi Angusto

Els economistes d'avui en saben tant d'economia com els metges del segle XVIII, que aplicaven sangoneres a qualsevol tipus de malaltia. El Fons Monetari Internacional (FMI) ha fet el mateix.


Ja en el seu primer llibre, l'economista santcugatenc reflexionava sobre el consum. El santcugatenc hi escrivia: 'Se'ns acusa del que no som culpables. De ser un poble desvagat, malbaratador, que ha consumit en excés'. Aquest segon llibre parteix, precisament, de la diagnosi oposada, abordant la crisi de la demanda.

Jordi Angusto

No ens trobem amb una crisi d'oferta, per culpa de no haver estalviat, sinó amb una crisi de demanda, perquè no s'ha consumit prou en comparació amb el que es produïa.


Durant l'entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons', Angusto ha fet un repàs de les causes que han dut l'Estat espanyol a la crisi. La bombolla immobiliària, el fet que tres quartes parts de les hipoteques estiguessin finançades per banques estrangeres i un deute extern que, segons diu, cal renegociar. Angusto, a més, també subratlla que caldria considerar l'abandó de l'euro.

L'economista santcugatenc no es mostra optimista de cara al futur a menys que les polítiques no canviïn i assegura que 'Alemanya és l'antimodel a seguir'. Segons Angusto, 'avui el 20% d'Alemanya és 146 vegades més ric que el 20% més pobre'.

Pel que fa al dèficit fiscal, l'economista proposa la independència de Catalunya i l'establiment de noves independències arreu d'Europa per crear uns estats units europeus amb govern a Brussel·les.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.