L'aplicació per a mòbil Phobious, guanyadora del premi Yuzz Sant Cugat


Temes relacionats

Un projecte del Yuzz guanya el Concurs Emprèn de la UPC (11/jun/13)

Concurs Yuzz: els projectes 'Territorio Gamer', 'The Greenfish Farm' i 'Marcat' (22/mai/13)

Concurs Yuzz: els projectes 'Phobious', 'Tumbuh' i 'Sheet Musical Services' (15/mai/13)


  • Comparteix:

El projecte Phobious, una aplicació per a mòbil que tracta diferents fòbies, ha guanyat el premi Yuzz Sant Cugat 2013. La iniciativa finalista ha estat The Green Fish Farm, per la integració de sistemes en el món de l'aqüicultura. El guanyador anirà a Silicon Valley durant una setmana amb la resta de guanyadors Yuzz estatals i el projecte finalista disposarà d'un any d'estada a EsadeCreapolis o el Sant Cugat Trade Center.

L'aplicació per a mòbil Phobious va sorgir d'una experiència personal d'un dels seus cofundadors, Daniel Roig, que té pànic a volar. A partir d'aquí i gràcies a Yuzz, Phobious ha passat de ser una idea embrionària a una empresa que es constituirà en els propers mesos. Així, la companyia santcugatenca llançarà, per començar, dues aplicacions per a fòbies diferents: a volar i a les agulles.

Roig, que ha guanyat una estada a Silicon Valley, ha expressat que sense Yuzz no haguessin estat capaços de tirar endavant aquest projecte i que la iniciativa els ha facilitat molts recursos.

Daniel Roig

El que suposa Yuzz són molts recursos, l'acompanyament durant la gestació de la idea, ja que era una idea molt embrionària, i la possibilitat d'anar a Silicon Valley.


The Green Fish Farm ha estat la idea finalista. Una proposta que neix de la formació en biologia dels seus fundadors que permet de manera eficient i ecològica la recirculació de l'aigua en estanys i piscines artificials, i el cultiu sense sòl de vegetals, l''aquaponia'. Aquesta proposta ja ha establert converses amb el consistori per aplicar els seus coneixements a alguns serveis municipals.

Un dels seus fundadors, Jordi Carreras, ha ressaltat que Yuzz els ha dotat de molts recursos físics i formatius amb els quals han avançat amb aquest projecte.

Jordi Carreras

Molta experiència perquè del món experiència no teníem molta idea. A nivell personal hem crescut moltíssim. Ja teníem en ment fer el projecte, però ha estat una oportunitat que no vam deixar escapar.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha subratllat que aquests premis permeten que moltes idees es converteixin en projectes empresarials reals i no es quedin en un calaix.

Carles Brugarolas

Un dels reptes que tenim és aconseguir que hi hagi cada vegada menys projectes que es quedin al calaix. El projecte Yuzz ajuda al fet que això passi cada vegada menys.


Dels 18 projectes que van iniciar Yuzz, 14 d'ells han acabat aquest viatge que ha durat set mesos, on han convertit idees en projectes empresarials reals. D'aquestes propostes, una d'elles, WeSmartPark, ja s'ha impulsat a Barcelona i està en converses per estendre a altres ciutats.

Els premis Yuzz estan impulsats per la Fundació Banesto.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.