Sant Cugat referma l'aposta pel cooperativisme


Temes relacionats

Sant Cugat referma l'aposta pel cooperativisme ( 4/jul/13)

L'Ajuntament convoca un concurs de cooperatives per crear ocupació (13/mai/13)


  • Comparteix:

Les cooperatives ofereixen una organització més resistent a l'actual context econòmic de crisi. Aquesta és una de les idees plantejades durant la jornada dedicada a aquest model empresarial i de consum celebrada aquest dijous al Sant Cugat Trade Center (SCTC). Membres de diverses plataformes d'impuls a les cooperatives han defensat aquesta proposta des del punt de vista empresarial però també social.

La cita ha servit per donar a conèixer el Concurs d'Emprenedoria Social i Cooperativa engegat des de l'Ajuntament per fomentar la creació de llocs de treball a partir d'aquest model organitzatiu. A banda, s'han abordat diversos aspectes relacionats amb el cooperativisme i l'economia social com són les expectatives del sector, el seu compromís ètic i l'arrelament al territori, entre d'altres.

Un dels col·lectius participants ha estat la cooperativa LabCoop, una plataforma dedicada a la promoció i acompanyament d'iniciatives cooperatives. La membre del col·lectiu Guernica Facundo ha explicat a Cugat.cat que hi ha sectors que ofereixen bones oportunitats de mercat per a aquest tipus de companyies. És el cas de l'economia verda i l'agroecologia, entre d'altres.

Guernica Facundo

S'estan obrint molts nínxols de mercat que són una oportunitat per a les cooperatives. L'economia verda, el consum responsable i l'agroecologia, per exemple.


El programa Municipi Cooperatiu ha estat un altre dels projectes que s'ha donat a conèixer. Es tracta d'una iniciativa que treballa per facilitar que les persones interessades a posar en marxa una cooperativa rebin tot l'assessorament necessari.

Sant Cugat veu en aquest model una nova oportunitat per lluitar contra la crisi i en especial l'atur i per aquest motiu ha obert la seva política de foment a l'emprenedoria cap aquest vessant. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha refermat aquesta aposta i n'ha destacat l'impacte que pot tenir en el territori en forma de retorn social.

Mercè Conesa

El cooperativisme és una forma d'emprenedoria que té un alt retorn social en el territori on opera.


Una trentena de persones han assistit a la jornada celebrada al Sant Cugat Trade Center (SCTC) que han pogut aclarir dubtes amb els ponents.

L'Ajuntament, el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i el Consell Comarcal Vallès Occidental són els impulsors d'aquesta trobada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.