L'empresa santcugatenca Verisize permet conèixer la talla en 20 segons


  • Comparteix:

L'empresa té la seu a Sant Cugat / Font: ACN

L'empresa té la seu a Sant Cugat / Font: ACN

L'empresa Verisize, amb seu a Sant Cugat, ofereix als usuaris la possibilitat de conèixer la seva talla per comprar roba de qualsevol marca comercialitzada per Internet. Aquesta aplicació és fruit de la feina d'investigadors del Centre de Visió per Computador, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ara és un dels accionistes de la companyia.

Verisize permet saber de forma fàcil i ràpida la talla d'un usuari per a qualsevol marca comercialitzada en botigues de roba per Internet, posant així solució a un dels principals obstacles de la compra en línia. L'encarregada del desenvolupament del negoci, Oliwia Kaluzynska, ha explicat que els clients només han d'aportar el seu pes, alçada, edat i marcar el model del cos que més s'assembla al seu i l'aplicació creua aquesta informació amb la que ja té el sistema sobre les talles d'aquella botiga. Això permet proporcionar al comprador en uns segons la talla exacta per a la peça i marca seleccionada.

Oliwia Kaluzynska

Amb aquestes dades, la tecnologia crea una silueta virtual i la compara amb la informació de la marca.


Kaluzynska ha explicat que l'objectiu és facilitar la compra als usuaris gràcies a la precisió en la talla, augmentar la seva satisfacció i reduir les devolucions en el comerç per Internet, que a l'Estat espanyol se situen entre el 15 i el 25% de les comandes.

Oliwia Kaluzynska

Els compradors s'enfronten a la dificultat de trobar la talla. El servei facilita trobar la talla adequada per comprar amb més seguretat.


Per desenvolupar aquesta aplicació, els investigadors van estudiar les característiques antropomòrfiques de més de 50.000 persones de complexions diferents amb les quals va ser possible el modelatge estadístic del cos humà. Així, a mesura que un usuari introdueix les dades bàsiques es va creant un 'maniquí virtual' amb l'aparença del consumidor. A més, si el client no està segur de la talla es pot redefinir amb algunes dades extra que li demana l'aplicatiu.

En el primer any de la seva existència, Verisize ja ha aconseguit que 15 botigues tinguin instal·lada o en fase de proves la seva aplicació per calcular la talla. A més de l'Estat espanyol, la companyia ja treballa amb clients d'Austràlia, Suècia i els Estats Units, i estan en fase de negociació amb marques angleses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.