Autema, que explota l'autopista C-16, reclama 27 milions a la Generalitat


  • Comparteix:

Autema gestiona la C-16, que passa per Sant Cugat / Font: Túnels de Vallvidrera

Autema gestiona la C-16, que passa per Sant Cugat / Font: Túnels de Vallvidrera

La concessionària Autema, encarregada d'explotar l'autopista C-16 entre Sant Cugat i Manresa, reclama més de 27 milions d'euros a la Generalitat. La companyia ha presentat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar aquest import a la Generalitat en concepte del deute per compensacions que havia d'abonar l'administració per rebaixes en les tarifes, segons ha avançat aquest divendres el diari 'Expansión'.

El deute té el seu origen en l'aplicació de dos decrets de la Generalitat, un que introduïa descomptes de fins al 50% per a usuaris habituals i un altre que estipulava que els increments de les tarifes no es vinculaven a l'IPC sinó a un factor corrector en funció del tràfic. El recurs que ha presentat Autema es va formalitzar el mes passat i consta als comptes dipositats per la societat al registre mercantil, tot i que la memòria econòmica de l'any passat ja alertava que la concessionària seguiria reclamant el deute a mesura que anés vencent. Autema ha fet diverses gestions perquè la Generalitat pagui el deute a través de mecanismes com el Fons de Liquiditat Autonòmica i, fins i tot, va sol·licitar acollir-se al pla de proveïdors del Ministeri d'Hisenda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.