400 treballadors de Banc Sabadell, afectats per un ERO temporal


Temes relacionats

Banc Sabadell tanca l'adquisició del negoci de Lloyds Banking a l'Estat ( 8/jul/13)

Banc Sabadell incorpora el negoci bancari de BMN a Catalunya i Aragó (31/mai/13)

Banc Sabadell enforteix la seva presència a Florida amb l'adquisició del Lloyds Bank (29/mai/13)

Banc Sabadell registra 51,1 milions de beneficis el primer trimestre de l'any (25/abr/13)

El FROB adjudica el Banco Gallego a Banc Sabadell (19/abr/13)

Banc Sabadell registra 82 milions d'euros de benefici en el darrer any (24/gen/13)


  • Comparteix:

Detall d'una oficina de Banc Sabadell de la ciutat

Detall d'una oficina de Banc Sabadell de la ciutat

Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, posa sobre la taula la possibilitat d'aplicar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que podria afectar uns 400 treballadors de Catalunya i Aragó. Segons el banc, la mesura busca reduir l'excedent de plantilla resultant de la integració de les 460 oficines de l'antiga Caixa Penedès. La intenció del Sabadell és dur a terme l'ERO través de suspensions temporals de contracte o reduccions de jornada, de la manera 'menys traumàtica possible'.

El banc ja ha convocat els sindicats a reunions prèvies per mirar d'acostar posicions abans d'entrar en el període de negociacions. L'absorció dels 2.000 treballadors de Banc Mare Nostrum (BMN), l'antiga Caixa Penedès, ha suposat que Banc Sabadell compti amb una plantilla de 16.000 empleats. Ara, l'entitat busca adaptar l'entitat al mercat actual sense mesures traumàtiques pels treballadors. Això es produirà mitjançant reunions amb els sindicats, la primera de les quals tindrà lloc dimecres de la setmana vinent.

CCOO manifesta en un comunicat que Banc Sabadell no té els recursos econòmics suficients per afrontar una reestructuració de plantilla amb mesures com la prejubilació o les baixes voluntàries incentivades.

Segons el mateix sindicat, aquest ERO temporal afectaria la plantilla de tot l'Estat espanyol, tot i que les primeres notificacions s'han rebut a Catalunya i Aragó.

Les oficines adquirides inclouen un personal de 2.000 treballadors i el banc defensa una reducció de jornada per a 400 empleats amb l'objectiu de mantenir els llocs de treball, seguint el model alemany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.