La Cambra de Terrassa veu amb bons ulls la nova Llei de Cambres espanyola


  • Comparteix:

Exterior de la seu de la cambra / Font: Cambraterrassa.es

Exterior de la seu de la cambra / Font: Cambraterrassa.es

La Cambra de Terrassa veu amb bons ulls el projecte de Llei Bàsica de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació aprovat el passat divendres pel Consell de Ministres de l'Estat espanyol. L'ens aplaudeix que se situi la internacionalització i la competitivitat com els eixos principals, a l'hora que destaca el repte que suposa que desapareguin definitivament les quotes obligatòries de les empreses i les aportacions de la Generalitat.

La proposta, pendent d'aprovació definitiva, dóna més protagonisme a les cambres en la redacció del futurs plans de competitivitat i internacionalització. També donarà un nou paper a aquestes associacions empreserials a l'hora de confeccionar programes formatius que ajudin a millorar l'entessa entre el món educatiu i el laboral.

El director gerent de la Cambra, Josep Prats, considera positives les línies mestres de la llei, en considerar que l'entitat egarenca té prou experiència i coneixment en l'àmbit de la internacionalització i la competitivitat. D'altra banda, però, considera un repte que les cambres hagin d'aconseguir el finançament a partir de les pròpies propostes.

Josep Prats

Satisfets per què apunta unes línies que coneixem bé. També apunta reptes interessants com el fet que les cambres es finançin de la pròpia activitat.


A l'altra costat de la balança, Prats situa el fet que sigui la Cambra de Comerç d'Espanya qui lideri a partir d'ara l'acció d'aquestes entitats. Segons el responsable de l'entitat, s'ha d'evitar que aquest fet es tradueixi en un distanciament de les cambres amb el seu territori, qüestió que, segons ha dit, és el seu principal àmbit d'actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.