PIMEC vol que l'Estat espanyol adapti la definició europea de 'pime'


  • Comparteix:

Logo de PIMEC / Font: Facebook.com/patronalpimec

Logo de PIMEC / Font: Facebook.com/patronalpimec

La patronal de la micro, petita i mitjana empresa (Pimec), amb delegació a Sant Cugat, demana al govern espanyol que s'apliquin els criteris que estableix la Comissió Europea per a la definició de les 'pime'. D'aquesta manera, segons informen en un comunicat, es podrien facilitar els crèdits bancaris i els petits negocis podrien tenir un tractament més faborable en tots els camps, des del laboral fins els terminis de cobrament.

PIMEC ha emés aquest comunicat arran d'unes declaracions del ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, que plantejava ampliar el concepte de 'pime' per facilitar l'accés a crèdits bancàris. En aquest sentit, la patronal empresarial demana que l'executiu espanyol es limiti a seguir la recomanació europea que considera 'pime' aquella empresa que tingui menys de 250 treballadors i una facturació anual inferior als 50 milions d'euros o uns actius de menys de 43 milions.

Actualment, la normativa fiscal espanyola segueix aplicant el concepte d'empresa de reduïda dimensió a aquella que factura fins a 10 milions d'euros. Segons destaca el president de PIMEC, Josep González, en el comunicat, l'aplicació del criteri de 'pime' proposada per l'execitiu espanyol hauria de començar per un àmbit fiscal i per un tractament més favorable als petits negocis.

A més, PIMEC va visitar aquest dilluns el centre tecnològic ASCAMM amb representants xinesos de l'Associació Empresarial del Metall de Jieyang per començar a teixir xarxa per a futures col·laboracions entre les diferents organitzacions, per tal de millorar la competitivitat de les 'pimes' dels dos països.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.