Direcció i empleats de Delphi negocien salvar 114 llocs de feina


Temes relacionats

Treballadors de Delphi proposen mesures per minimitzar acomiadaments traumàtics ( 5/nov/13)

Delphi estudia minimitzar acomiadaments però diu que l'ERO és 'insalvable' (31/oct/13)

Delphi oficialitza l'ERO per acomiadar 171 treballadors aquest dimarts (29/oct/13)

Delphi vol acomiadar 171 persones per fer front la caiguda de les vendes (21/oct/13)


  • Comparteix:

El periode de converses finalitza el dia 27 / Font: ACN

El periode de converses finalitza el dia 27 / Font: ACN

Les converses entre la direcció i el comitè d'empresa de Delphi aborden la possibilitat que l'ERO de 171 empleats passi a afectar finalment 57 treballadors. La proposta de reducció, sorgida de la negociació, vindria amb prejubilacions, el tancament durant 15 dies, baixes incentivades amb opció de reincorporació i la internalització de tasques subcontractades.

Una primera rebaixa, de 171 acomiadaments a 77, seria possible amb baixes incentivades, prejubilacions i la internalització esmentada. Una vintena d'empleats més podrien salvar el seu lloc de treball si s'acordés el tancament de la planta durant dues setmanes.

El director de Recursos Humans de Delphi, Rogelio Oficialdegui, ha explicat que les negociacions estan avançant però ha advertit que la setmana vinent s'han de tancar definitivament. En aquest sentit, Oficialdegui ha destacat l'esforç de l'empresa per reduir el nombre d'acomiadaments traumàtics.

Rogelio Oficialdegui

Podriem estar parlant d'un ERO de 57 persones, venint de 171. És un esforç considerable i ara cal que els treballadors aprovin aquestes mesures.


El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, valora l'evolució de les converses però recorda que l'objectiu és seguir negociant per aconseguir salvar tots els llocs de treball.

José Antonio Morán

Queda temps per seguir negociant i volem trobar una solució que permeti arribar a cap acomiadament.


En aquests moments, l'empresa no preveu la possibilitat d'evitar tots els acomiadament per ser, afirma Oficialdegui, 'impossible de gestionar'.

Segons Oficialdegui, si el comitè no reconeix les causes objectives de l'ERO i no s'arriba a un acord en aquestes negociacions, l'empresa podria actuar segons marca l'estatut dels treballadors. Una legislació, recorda Oficialdegui, amb unes condicions d'acomiadaments més dures que les que ara ofereix Delphi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.