Alumnes de l'ETSAV participaran al concurs Solar Decathlon Europe 2014


Temes relacionats

La residència d'estudiants de l'ETSAV, premiada per la seva innovació (25/jul/13)

Alumnes de l'ETSAV proposen millores urbanes amb una exposició al Monestir (18/jun/13)

La residència de l'ETSAV entre els finalistes als premis Construmat ( 6/mai/13)


  • Comparteix:

L'equip de l'ETSAV i la UPC participen al Solar Decathlon Europe / Fotografia: Resso.upc.edu

L'equip de l'ETSAV i la UPC participen al Solar Decathlon Europe / Fotografia: Resso.upc.edu

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) participa en una nova edició de Solar Decathlon Europe, el concurs universitari internacional en què cada equip ha de dissenyar i construir un prototip d'habitatge autosuficient. La delegació santcugatenca ha visitat aquest mes la ciutat de Versalles, a França, en unes jornades de treball que han servit d'escalfament de cara a la gran cita, que tindrà lloc l'estiu de l'any vinent a la vila francesa.

Per tercera vegada consecutiva, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'ETSAV formen part de la competició Solar Decathlon Europe, enguany organitzada pel govern francès i que tindrà lloc a Versalles l'any vinent. La proposta amb segell santcugatenc ha estat un dels 20 projectes finalistes seleccionats per participar al concurs.

L'objectiu és idear i construir un prototip d'habitatge autosuficient que funcioni únicament amb energia solar i incorpori les tecnologies necessàries que permetin la màxima eficiència energètica. La competició encara els reptes econòmics i ecològics actuals a través d'una visió de l'arquitectura basada en la sostenibilitat.

El projecte de la UPC i l'ETSAV s'anomena 'Ressò, i té l'objectiu d'elaborar un edifici d'arquitectura de baix consum energètic, utilitzant materials de baix impacte, tancant cicles i prioritzant els sistemes passius i bioclimàtics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.