Conesa vol mesures per minimitzar el soroll del Corredor Mediterrani ferroviari


Temes relacionats

Àmbit B30 veu amb bons ulls l'aposta d'Europa pel Corredor Mediterrani (20/nov/13)

CiU vol que es condicioni l'estació de Renfe de cara al Corredor del Mediterrani (31/gen/13)

L'Ajuntament referma el seu compromís amb FERRMED sobre el Corredor Mediterrani ( 3/nov/11)

L'Ajuntament demana al govern espanyol la cobertura de les vies a Coll Favà i Can Magí-Roquetes (21/oct/11)


  • Comparteix:

El Parlament Europeu ha aprovat el traçat del Corredor Mediterrani aquest dimarts / Fint: Ferrmed

El Parlament Europeu ha aprovat el traçat del Corredor Mediterrani aquest dimarts / Fint: Ferrmed

L'alcaldessa, Mercè Conesa, celebra l'aprovació per part de la UE del Corredor Mediterrani ferroviari i destaca que millorarà la competitivitat de les empreses establertes al territori. Tot i això, l'alcaldessa alerta que el projecte haurà d'incloure mesures per minimitzar el soroll al seu pas pels barris de Coll Favà i Can Magí.

Conesa ha ressaltat que ha imperat el 'sentit comú' i s'ha imposat l'eix que respon a la competitivitat. L'alcaldessa també ha valorat l'avenç que suposarà per a les empreses del país amb relació a les seves connexions amb Europa.

Conesa ha explicat que el pas del corredor per la ciutat haurà d'anar acompanyat de protecció per minimitzar el soroll que podrien patir els veïns dels barris de Coll Favà i Can Magí. Per aquest motiu, ja ha avançat que es demanaran les mesures necessàries.

Mercè Conesa

El corredor serà una oportunitat per millorar i podrem demanar les mesures ambientals necessàries perquè afecti el mínim possible.


L'alcaldessa ha explicat que les pantalles acústiques que va instal·lar Adif en el seu moment s'han demostrat 'insuficients' i insta el ministeri de Foment espanyol que estudiï alternatives, com la construcció d'un calaix que cobreixi totalment les vies.

El ple del Parlament Europeu ha donat aquest dimarts el vistiplau al programa 'Connectar Europa', que inclou el Corredor Mediterrani en les seves prioritats pel que fa a l'àmbit del transport. El pla, que destinarà 23.200 milions d'euros a millorar les connexions de transport europees, preveu acabar el tram entre Algesires i la frontera francesa al 2030, tot i que la part catalana podria estar enllestida abans, al 2020.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.