Tres projectes guanyen el primer concurs d'emprenedoria cooperativa


Temes relacionats

Sant Cugat referma l'aposta pel cooperativisme ( 4/jul/13)

L'Ajuntament, la Generalitat i el Consell Comarcal fomenten el cooperativisme ( 2/jul/13)

90 santcugatencs s'han interessat per l'emprenedoria social i el cooperativisme (26/jun/13)


  • Comparteix:

L'Ortiga, Sinergia 360 i Sabor Afegit són les entitats guanyadores de la 1a edició del concurs d'emprenedoria per a cooperatives impulsat des de l'Ajuntament. Cada projecte ha obtingut un premi de 2.000 euros per ajudar-los a consolidar el seu negoci i a partir d'ara podran rebre una subvenció d'un màxim de 18.000 euros en funció del seu rendiment.

Els tres projectes estan impulsats per santcugatencs en situació d'atur i, en cas que consolidin la seva viabilitat econòmica i puguin crear més ocupació, el 75% dels nous llocs de treball vindran del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i de col·lectius vulnerables.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha animat els guanyadors a ser ambiciosos en els seus projectes i ha garantit l'acompanyament i el suport en el desenvolupament de la iniciativa.

Carles Brugarolas

Els vostres projectes han de ser sostenibles però també ambiciosos. De fites ambicioses poden sortir noves oportunitats per a la gent a l'atur.


L'Ortiga és un projecte de dinamització ecològica situat a la finca de Can Monmany que produeix cistelles d'aliments que es reparteixen a prop de 200 famílies de l'entorn. La cooperativa també treballa amb escoles per acostar als nens els beneficis d'una agricultura basada en la sostenibilitat.

De la seva banda, Sinergia 360 aposta per crear una xarxa d'intercanvi de béns, serveis i coneixement i temps en funció d'allò que pugui oferir l'usuari. El projecte es basa en consumir el que es necessita pagant una moneda anomenada eQ-punt.

L'apunt culinari el posa la cooperativa Sabor Afegit, una entitat que elabora productes d'alimentació per a establiments gastronòmics.

El cap de producció agrària de l'Ortiga, Kevin Fisher, ha rebut el premi com un reconeixement i estímul a seguir creixent. Ha coincidit amb el promotor de Sabor Afegit, Pablo Gurevich, que veu l'oportunitat d'arrencar el projecte. El coordinador de Sinergies 360, August Corrons, interpreta el premi com una injecció de credibilitat.

Guanyadors

Això ens ajudarà a estructurar-nos i començar a créixer / Ens permetrà posar-nos en marxa definitivament / Dóna credibilitat al nostre projecte.


En aquesta primera edició s'han presentat cinc empreses. Una d'aquestes va quedar fora del procés de selecció perquè no complia amb els requisits de les bases. La proposta finalista, Vip Size Events, rebrà assessorament per part de l'Ajuntament tot i no haver guanyat el premi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.