L'habitatge públic s'endú un 67'2% de la inversió prevista en el Pressupost del 2004


  • Comparteix:

Jordi Joly és el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda.

Jordi Joly és el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda.

El pressupost de l'Ajuntament i els seus Organismes Autònoms per l'any 2004 és de 107'7 milions d'euros, una xifra pràcticament igual al pressupost de l'any passat. L'equip de govern dedicarà més del 67% dels 44 milions d'euros de la partida d'inversions a habitatge públic. La resta se l'emporten el servei a les persones, la conservació de l'entorn natural i equipaments com ara la Biblioteca Central.

Un pressupost de contenció que no estiri més el braç que la màniga. Així ha qualificat l'alcalde els Pressupostos per aquest 2004 que preveuen una despesa inicial de 107,7 milions d'euros. De tota manera, Lluís Recoder ha volgut subratllar que els comptes per aquest any garanteixen la inversió en el manteniment i millora de la ciutat.

Recoder ha destacat que entre les prioritats d'aquest any destaca, sobretot, l'habitatge públic que l'equip de govern inclou en la partida d'inversions amb 29'6 milions d'euros destinats a la compra de terrenys i la construcció d'habitatge. Altres partides destaques del 2004 seran el servei a les persones, equipaments com la Biblioteca Central o l'Ajuntament i la conservació del Medi Ambient.

Lluís Recoder

És un pressupost de contenció, no expansiu. Però tenim la garantia que la ciutat estarà ben mantinguda. Gastem el que recaptem.


Tot i que el tinent d'alcalde d'Hisenda no ha volgut comparar la xifra d'inversions d'aquest any amb l'anterior sota l'argument que no és 'políticament correcte', en realitat, el capítol d'inversió, comptant Promusa, es retalla quasi 10 milions d'euros i passa de 52 a 44 milions. Jordi Joly sosté que la comparació 'correcta' ha de ser amb el primer any de l'anterior legislatura, és a dir, dels pressupostos de fa 4 anys. És aquí on Joly destaca que s'ha incrementat la inversió:

Jordi Joly

No és equiparable comparar un primer any de legislatura amb un últim. No és convenient.


Quasi la meitat dels ingressos de l'Ajuntament , un 47% - més de 7 punts percentuals respecte l'any anterior - provenen dels impostos directes. No obstant, l'alcalde ha volgut incidir en el fet que, tot i l'increment d'impostos, Sant Cugat manté una pressió fiscal baixa en comparació amb ciutats similars de l'entorn metropolità.

La partida de personal passa enguany de 16 a 20 milions d'euros, mentre que els diners assignats a l'EMD de Valldoreix es mantenen intactes de l'any passat en quasi bé 3 milions 330 mil euros.

Entre els Projectes que veuran la llum aquest any, el nou Ajuntament -que retalla el seu pressupost un milió d'euros-, la redacció del Pla Especial de Torre Negra, la consecució de la segona fase del Museu de Sant Cugat o la remodel·lació de la Masia de Torre Blanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.