Entra en vigor la nova tarifació social que rebaixa el rebut de l'aigua

Aquest dimecres entra en vigor la nova tarifació social

Economia

Publicat el 1/gen/14 per Sílvia González

La nova tarifació social que redueix la factura de l'aigua fins a una mitjana del 14% entra en vigor aquest dimecres. La mesura afecta els municipis de l'àrea metropolitana i beneficiarà 20.000 famílies del territori.

Ja no seran bonificacions especials, com passava fins ara, sinó d'un tipus de tarifa concreta a la qual s'hi podran apuntar famílies amb tots els seus membres aturats, jubilats que percebin la pensió mínima i famílies amb algun dels seus membres amb una discapacitat superior al 75%.

L'objectiu és evitar el tall de subministrament per motius econòmics i garantir que el primer tram de l'aigua, el que ofereix un servei mínim de subministrament, estigui garantit per a tothom. La nova tarifació modifica la condició de família nombrosa que es redueix de cinc a quatre membres.

La rebaixa final en el rebut dependrà del tipus de bonificació i del nivell de consum de la llar. Així, si bé en alguns casos la nova tarifació social permetrà rebaixar la tarifa actual de l'aigua, en altres s'aconseguirà és reduir l'impacte dels encariments de la tarifa.