Specialisterne busca persones amb autisme per treballar en el sector informàtic

L'entitat ofereix formació i feina a persones autistes / Foto: Specialisterne

Economia

Publicat el 31/gen/14 per Mikel Vilalta

L'empresa Specialisterne, ubicada a EsadeCreapolis, busca persones amb autisme o la síndrome d'Asperger per formar-les en l'àmbit de la informàtica i oferir-los una oportunitat laboral en la seva entitat, com a provadors de nous programes. El procés educatiu també inclou donar-los eines per potenciar la seva sociabilitat en l'entorn de treball.

Specialisterne va néixer a Dinamarca al 2004 i des de fa uns mesos té seu a Sant Cugat. L'entitat ofereix a persones autistes la possibilitat de formar-se i donar-los una oportunitat laboral. El director general d'Specialisterne, Francesc Sistach, ha explicat a Cugat.cat que la formació els proporciona eines per ajudar-los a relacionar-se socialment amb l'entorn laboral.

Francesc Sistach

Treballem la formació en dues àrees. D'una banda, volem que aprenguin competències socials i laborals. I de l'altra, els oferim formació informàtica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una vegada completada la formació, els participants s'incorporaran a la plantilla de l'empresa, que els ofereix un lloc de treball com a provadors de programes informàtics. En aquest sentit, Sistach ha explicat que els autistes tenen unes capacitats cognitives que els són molt útils a l'hora de fer aquesta tasca.

Francesc Sistach

Són persones amb molta capacitat de concentració i molta memòria. Són unes característiques especialment bones en l'àmbit de la informàtica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un dels reptes que té l'empresa és que avui dia té més clients i ofertes de feina que persones autistes. És per això que ha organitzat una jornada de portes obertes a EsadeCreapolis, que tindrà lloc el dissabte 15 de febrer, per donar-se a conèixer i establir més contactes amb aquest col·lectiu i possibles clients.