El nou centre de monotorització de Hewlett Packard a Sant Cugat donarà feina a 155 treballadors

Lluís Recoder i el conseller de Treball Josep maria Rañé coneixent el nou centre de HP.

Economia

Publicat el 2/mar/04 per Vanesa Hernandez

Hewlett Packard torna a apostar per Sant Cugat. La multinacional informàtica ha inaugurat a les instal·lacions que té al polígon de Can Sant Joan, un nou centre de motorització i gestió remota que donarà feina a 150 treballadors. El nou centre, que d'aquí a que acabi l'any crearà 100 llocs més de treball, reforça l’aposta de la companyia informàtica per Sant Cugat com una peça clau en la seva estratègia de negoci.

Des que Hewlett Packard es va instal·lar el 1986 a Sant Cugat, les seves instal·lacions no han parat de créixer fins comptar amb 5 edificis amb una extensió de 281.000 metres quadrats amb més de 2.000 professionals. Són només xifres que, en realitat, demostren l'aposta decidida dels directius de la companyia per la planta de Sant Cugat. En els darrers 4 anys aquesta aposta s'ha traduït en una inversió de més de 230 milions d'euros.

Ara, comença a caminar un nou centre, el segon de tot Europa dedicat a la monotorització i la gestió remota de sistemes que té la multinacional informàtica. Segons Santiago Cortés, conseller delegat de Hewlett Packard a l'Estat, la recerca de costos laborals més barats no són la màxima de l'empresa. Hi ha elements a Sant Cugat que incrementen la competitivitat de la planta:

Santiago Cortés

Som espanyols i per tant, el que fem és buscar negoci dins l'Estat per fer front a la globalització dins la innovació.


L'alcalde, per la seva banda, ha celebrat que HP hagi refermat l'aposta que va fer fa 7 anys per establir-se en l'Eix de la B-30. Lluís Recoder creu que la companyia no es va equivocar en la decisió ja que la ciutat té una centralitzat comunicativa que Hewlett ha sabut aprofitar i, a canvi, la companyia ha donat valor afegit a la ciutat:

Lluís Recoder

La seva aposta per sant Cugat els ha aportat beneficis a vostès, i valor afegit a la ciutat i al país.


El conseller de Treball, Josep Maria Rañé, ha volgut situar la companyia informàtica com un exemple a seguir per saber afrontar situacions de canvi com les que vivim, apostant per la innovació i la tecnologia com factors claus per vèncer el repte de la globalització. En aquest sentit, Rañé espera que Hewlett deixi una estel·la que sàpiguen aprofitar també les pymes:

Josep Maria Rañé

El que cal ara és que el seu model d'apostar per la innovació no quedi només a la gran empresa y s'extengui a les pymes.


El nou centre compta amb 900 mestres quadrats des dels quals es gestionaran remotament més de 6.600 servidors de tot Europa.